elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La setzena Fira de Nadal de Xixona se celebrarà del 5 al 8 de desembre

La setzena Fira de Nadal de Xixona se celebrarà del 5 al 8 de desembre
  • L'Ajuntament i l’AEX han anunciat les dates de la pròxima edició d'este esdeveniment que en 2023 va congregar a 140.000 persones

 

La Fira de Nadal de Xixona, el major mercat de torrons, dolços, xocolates i productes nadalencs del món, tindrà enguany una duració de quatre dies i se celebrarà del 5 al 8 de desembre, coincidint amb el pont festiu entre el dia de la Constitució i el de la Immaculada Concepció.

Així ho ha anunciat l'alcaldessa de Xixona, Isabel López, que ha explicat que “la decisió s'ha pres per consens amb l'Associació d'Empresaris, Comerciants i Professionals de Xixona (AEX) després d'haver-ho consultat a través d'una enquesta amb totes les empreses i associacions que posen els seus punts de venda en la Fira”. L’alcaldessa ha assegurat que “ja s'està treballant en l'organització d'activitats i espectacles perquè esta cita continue sent el necessari punt de partida del Nadal al nostre país”.

Per la seua banda, el president de l’AEX, Alfonso Gutiérrez, ha ressaltat que “l'encant d'este esdeveniment radica en què en cap altre lloc es pot trobar una varietat tan gran de torrons i dolços nadalencs, amb el denominador comú que estan fets a Xixona, on el torró s'elabora des de fa segles i és, per tant, sinònim de qualitat”.

L'any passat, la xifra d'assistència va tornar a batre un nou rècord, arribant a superar els 140.000 visitants únics, que en molts dels casos van repetir més d'un dia fins aconseguir un nombre total de visites de 159.022.

“Des del primer any el nostre objectiu ha sigut que els qui vinguen a la Fira no ho facen només a comprar torrons, xocolates, dolços o productes nadalencs sinó que, a més, es queden a disfrutar de la nostra gastronomia, a descobrir els bells espais urbans i paisatgístics que componen el nostre poble i, en definitiva, a viure el Nadal com ho fem a Xixona”, argumenta Isabel López.

L'alcaldessa s'ha mostrat convençuda que “l'edició d'enguany de la Fira de Nadal de Xixona tornarà a ser un èxit i continuarà consolidant-se com el destí preferit dels qui visiten la Comunitat Valenciana durant les últimes setmanes de l'any” i ha explicat que des que es va iniciar 2024 estan duent-se a terme reunions periòdiques amb l’AEX per a avançar en la planificació i organització.

En este sentit, un dels temes prioritaris en les reunions ha sigut la preparació del plec de licitació de les casetes de la Fira, que ja s'ha ultimat i es publicarà formalment en breu.

Pujar