elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La prova ciclista Bressol del Torró de Xixona reuneix a prop de 300 participants en la seua segona edició

La prova ciclista Bressol del Torró de Xixona reuneix a prop de 300 participants en la seua segona edició
  • Amb este esdeveniment es completa un mes de maig en què el ciclisme ha sigut protagonista a Xixona amb la celebració també del Dia de la Bici.

MÉS FOTOS
La prova ciclista Bressol del Torró de Xixona reuneix a prop de 300 participants en la seua segona edició - (foto 2)
La prova ciclista Bressol del Torró de Xixona reuneix a prop de 300 participants en la seua segona edició - (foto 3)

Xixona va acollir la II Prova Bressol del Torró de ciclisme, en la qual van prendre part un total de 283 corredors, procedents de les diferents comarques d'Alacant i, fins i tot, de fora de la Comunitat Valenciana. Es tractava d'una cita oficial -inclosa en el calendari de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana-, que va comptar amb el suport i supervisió d'esta entitat.

El regidor d'Esports, Cristian Sirvent, va destacar que “durant unes hores s'ha viscut una autèntica festa del ciclisme, amb una participació molt nombrosa de competidors molt joves. El fet que hagen vingut acompanyats de les seues famílies i que moltes d'elles s'hagen quedat a pernoctar o a menjar al poble, disfrutant de les visites guiades al castell i del Tapejant amb Torró, ha contribuït a generar economia per a Xixona”.

La prova, organitzada pel Club Ciclista Xixona, amb el patrocini i col·laboració de l'Ajuntament i el Consell Regulador de la IGP Xixona i Torró d’Alacant, va començar a les 9 del matí amb la disputa de la carrera de categoria cadet, puntuable per al Challenge de la Comunitat Valenciana.

El recorregut constava de 50km, amb diverses voltes per diferents zones de la localitat, i s'iniciava i finalitzava en l'avinguda de la Constitució. Un dels seus punts clau era al carrer de la Vila, on els corredors es trobaven una pendent que arribava al 20% de desnivell, a la qual es va atorgar el nom de “l’Infern de Vilaberg”. En total, el desnivell acumulat de la prova era de 800 metres i es va aconseguir una velocitat mitjana de 36km/hora. El triomf final va ser per a Luis Cayuela, de l'equip El Nieto del Lobo – Nutriba.

Posteriorment es van disputar les proves reservades a les escoles ciclistes, en les categories d'infantils, alevins, promeses i principiants, amb el triomf d'una corredora xixonenca, Ainhoa Cano, en aleví de 2n any. Precisament, Ainhoa va rebre el mes de març passat el premi a la millor esportista femenina promesa de la localitat.

Altres resultats destacats de ciclistes de Xixona va ser el 2n lloc de Vega Morales en principiant 2, el 3r de Martina Cano en promesa 2 i el 6é d'Aitana Morales, també en promesa 2.

Per escoles, el primer premi va ser per al CC Rafa Valls, per davant del CC Aitana i el CC Crevillent.

La prova va comptar amb la implicació decidida del poble de Xixona, ja que diverses entitats i empreses van donar el seu suport material i econòmic, mentre que els usuaris del Centre Ocupacional de Xixona van ser els encarregats de preparar les bosses que es van repartir entre els corredors. La Policia Local i la DGT també es van bolcar per a fer possible i segur este esdeveniment.

La setmana prèvia, Xixona ja havia celebrat el Dia de la Bici amb un recorregut urbà i no competitiu pel centre del municipi, baix l'organització del Centre Excursionista de Xixona i la col·laboració de l'Ajuntament.

Pujar