elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Xixona subvenciona la guarderia als xiquets de 0 a 3 anys

L'Ajuntament de Xixona subvenciona  la guarderia als xiquets de 0 a 3 anys
  • El consistori també manté les ajudes de natalitat, per les quals es concedixen 300 euros per cada naixement

 

L'Ajuntament de Xixona ha signat un conveni de col·laboració amb la fundació Ángeles Custodios, pel qual el consistori destinarà un total de 31.500 euros per a subvencionar l'accés a esta escola infantil concertada als xiquets de 0 a 3 anys.

Es tracta d'unes ajudes que es complementen amb les que concedix la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana, que possibiliten que la guarderia siga un servici totalment gratuït per a tots els xiquets i xiquetes xixonencs de 2 anys.

Amb esta mesura, els alumnes d'esta edat “s'equiparen amb els escolaritzats a l'aula infantil de 2 anys del CEIP Eloy Coloma”, explica la regidora de Serveis Socials María Teresa Carbonell.

En el present curs són 20 escolars de 2 anys els qui s'han beneficiat d'esta subvenció, juntament amb els 23 alumnes d'edats compreses entre 0 i 2 que també rebran una beca de 700 euros a l'any i que “suposa una ajuda important per al pagament de la quota de la guarderia, que en alguns casos està subvencionada fins a un 95%, segons la renda dels seus pares”.

La regidora María Teresa Carbonell també recorda que “l'Ajuntament va destinar més de 70.000 euros a les obres d'adequació del CEI Ángeles Custodios perquè poguera adaptar-se a les exigències de la Conselleria d'Educació i obtindre així l'homologació per a ser reconeguda com a escola d'educació infantil”.

Estes accions formen part de l'estratègia del govern a Xixona per a facilitar la conciliació de la vida familiar i professional en el municipi. Juntament amb les beques per a la guarderia, el consistori també assigna ajudes a la natalitat per les quals es concedixen 300 euros per cada naixement.

Pujar