elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UA i Hidraqua organitzen dos cicles de conferències centrades en la temàtica de l'aigua i els objectius de desenvolupament sostenible

La UA i Hidraqua organitzen dos cicles de conferències centrades en la temàtica de l'aigua i els objectius de desenvolupament sostenible
  • Els cicles s’impartiran en les Seus de la UA de Torrevella, Xixona, Oriola, la Vila Joiosa i Petrer

MÉS FOTOS
La UA i Hidraqua organitzen dos cicles de conferències centrades en la temàtica de l'aigua i els objectius de desenvolupament sostenible - (foto 2)
La UA i Hidraqua organitzen dos cicles de conferències centrades en la temàtica de l'aigua i els objectius de desenvolupament sostenible - (foto 3)

La Universitat d’Alacant i Hidraqua reforcen la col·laboració institucional amb una nova iniciativa conjunta que les dues institucions han presentat aquest matí en roda de premsa: dos cicles de conferències centrats en l’aigua i en els objectius de desenvolupament sostenible que s’impartiran en les seus universitàries de Torrevella , Xixona, Oriola, la Vila Joiosa i Petrer, amb un total de deu conferències.

Així ho han anunciat aquest matí Martín Sanz, director de Comunicació i Relacions Institucionals d’Hidraqua; Catalina Iliescu, vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària de la UA, i Larissa Timofeeva, directora del Secretariat d’Extensió Universitària de la UA.

Catalina Iliescu ha subratllat en la seua intervenció la importància de la col·laboració entre les dues institucions «que ara s’amplia gràcies al nou conveni que vam signar el mes de juliol per al desenvolupament dels dos cicles de conferències que presentem avui, i amb els quals incorporem noves vies de col·laboració de responsabilitat social a les que mantenim, des de fa anys, en matèria de difusió cultural, com el patrocini de l’Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA) o el desenvolupament de concerts solidaris organitzats per les dues institucions». Hidraqua també té subscrit un conveni de col·laboració amb el màster en Gestió Sostenible i Tecnologies de l’Aigua, que la UA imparteix a través de l’Escola Politècnica Superior.

Per part seua, Larissa Timofeeva, ha destacat «la importància d’aquestes accions conjuntes centrades en l’extensió universitària, que permeten portar temes d’actualitat, utilitat i interès a tots els racons de la província que vertebra la UA a través de la seua xarxa de seus i aules universitàries».

Martín Sanz, ha declarat que «Hidraqua col·labora des de fa anys amb la Universitat d’Alacant en projectes de responsabilitat social, promoció de la cultura i investigació, entre d’altres. La nostra col·laboració enguany té un marcat caràcter provincial, que posa de manifest el compromís que les dues entitats mantenen amb tota la província d’Alacant. Així mateix, aquests cicles de conferències ens permeten avançar en la nostra política de transparència i el nostre compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU, ja que marquen dia a dia la nostra estratègia i que a través d’aquests cicles de conferències podrem traslladar a tota la societat en la qual operem».

El primer cicle de conferències portarà per títol «Un got d’aigua de l’aixeta, per favor» i serà impartit per David Ribes, responsable-gerent de Qualitat de l’Aigua en Hidraqua Comunitat Valenciana; i Isidoro Andreu, director de Clients d’Hidraqua a la Comunitat Valenciana. Els organitzadors han explicat que «disposar d’aigua de consum de qualitat és un del us objectius primordials d’Hidraqua i les seues empreses participades i, com no pot ser d’una altra manera, al llarg del dia es duu a terme una exhaustiva vigilància i control de la qualitat de l’aigua subministrada a clients i clientes, així com la presa de decisions que permeten a la companyia garantir que l’aigua de consum humà al municipi és sanitàriament perfecta». Aquesta ponència abordarà la diferència entre el gust de l’aigua i la seua qualitat, amb l’objectiu principal d’esbandir molts dubtes respecte del consum d’aigua d’aixeta, sobre la percepció i la valoració de la qualitat i les seues propietats, i, sobretot, les creences i falsos mites sobre la qualitat de l’aigua de l’aixeta. Dates: Torrevella: 7 d’octubre; Xixona: 14 d’octubre; Oriola: 20 d’octubre; la Vila Joiosa: 28 d’octubre, i Petrer: 4 novembre.

En format «debat obert», aquestes conferències tractaran, a més, sobre canals d’atenció al client i desenvolupament dels canals no presencials; facturació, com llegir una factura d’aigua, conceptes i taxes o impostos incorporats en la factura d’aigua, i factura digital. Així mateix, s’hi abordaran les diferents modalitats de pagament amb les quals compta la companyia, així com les facilitats que ofereix en el pagament de les factures. Finalment, es presentarà el servei gratuït de Servialertas, per a mantenir comunicacions digitals vinculades al contracte d’aigua, en què s’ofereix informació d’especial interès per a tots els clients.

El segon cicle presentat estarà centrat en «Una dècada per a l’acció: el valor dels Objectius de Desenvolupament Sostenible», a càrrec d’Amelia Navarro, directora de Desenvolupament Sostenible i Equitat d’Hidraqua a la CV.

El 25 de setembre de 2015, 193 països van aprovar en l’Assemblea General de l’ONU l’Agenda 2030, que estableixen disset Objectius de Desenvolupament Sostenible per a erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat com a part d’una nova agenda de desenvolupament sostenible. Cada objectiu té metes específiques que s’han d’haver assolit el 2030. Per a arribar-hi han d’estar implicats tots els possibles actors: governs, sector privat, societat civil i persones individuals. Amelia Navarro presentarà els principis de l’Agenda 2030 i abordarà durant la seua intervenció la importància d’aquests objectius globals en les agendes dels governs en l’àmbit internacional, nacional i local, el paper cabdal de les empreses i exemple d’integració dels ODS en l’estratègia empresarial. Dates: Torrevella: 11 de novembre; la Vila Joiosa: 16 de novembre; Xixona: 18 de novembre; Oriola: 25 de novembre i Petrer: 2 de desembre.

Pujar