Castellano

Una empresa de torrons alacantina llança una nadala per promoure la cura de les abelles

Nadala 'Tracme'm bé' per promoure la cura de les abelles
Nadala 'Tracme'm bé' per promoure la cura de les abelles
  • A través de la nadala, titulada 'Tratame bien', els petits pretenen recordar que les abelles són l'ànima de sabor, les que mantenen en equilibri els ecosistemes i que són fonamentals per garantir el futur del planeta

MÉS FOTOS
Una empresa de torrons alacantina llança una nadala per promoure la cura de les abelles - (foto 2)
Una empresa de torrons alacantina llança una nadala per promoure la cura de les abelles - (foto 3)
Una empresa de torrons alacantina llança una nadala per promoure la cura de les abelles - (foto 4)

La firma de Xixona Turrones Picó ha creat una campanya que posa el focus en la sostenibilitat i en la importància que tenen les abelles, un ésser viu del qual depenen set de cada deu aliments.

La campanya té com a peça principal, un espot en què un grup de nens i nenes, vestits d'abelles, interpreten una nadala durant la seva funció escolar que aconsegueix sorprendre el públic pel bonic missatge que llancen.

A través d'aquesta nadala, titulada Tracta'm bé, els petits pretenen sensibilitzar els assistents recordant que les abelles són l'ànima de sabor, les que mantenen en equilibri els ecosistemes i que són fonamentals per garantir el futur del planeta.

La directora de Qualitat de Torrons Picó, Ana Picó, ha assenyalat que “aquesta campanya pretén ser un cant a la natura i una forma de conscienciar sobre la difícil situació de les abelles ja que la seva població ha desaparegut en un 90% per l'abús de pesticides, la desforestació o la manca de flors”.

"Encara que en aparença és molt petiteta, la seva tasca és grandiosa i fonamental en qüestions com la producció d'aliments i, de fet, està considerat com l'ésser viu més important del planeta per l'Earthwatch Institute de Londres".

En el nostre cas, continua Ana Picó, “la mel que fabriquen les abelles és essencial per a la fabricació del torró perquè és un dels principals ingredients. Sense abelles no hi ha mel, sense mel no tindríem torró i sense torró el Nadal seria molt diferent”.

La campanya Tracta'm bé es completa amb la creació del primer concurs nacional de nadales on els participants hauran d'interpretar aquesta cançó. Aquesta iniciativa està adreçada als escolars de tot Espanya i repartirà 6.000 euros en premis.

La matèria i el secret del bon torró

El secret del bon torró de Xixona és a la mel de les abelles, a la qualitat de la resta de matèries primeres ia les mans expertes del mestre torroner. Aquesta figura mítica del sector s'encarrega que la massa assoleixi el seu punt adequat quan és al Boixet, una màquina que té forma de morter i que va ser inventada a Xixona, el bressol del torró.

Precisament en aquesta fase del procés és on hi ha la diferència entre el torró d'Alacant (el dur), i el de Xixona (el tou). Tots dos tenen els mateixos ingredients (ametlla, mel i sucre) però el d'Alacant té les ametlles a la vista, entre hòsties i amb el característic color blanc mentre que per al de Xixona es tritura aquesta barreja i es remata amb una cocció especial que es porta a terme al 'Boixet'.

Dins el món del dolç, el torró és el que té unes propietats més saludables perquè es tracta d'un producte cent per cent natural, amb poca presència de sucre refinat i amb greixos saludables, no saturats.

És ric en àcids grassos essencials per combatre el colesterol, font de vitamines A, B i E i conté minerals com el fòsfor i potassi.

Pujar