Castellano

Compromís reclamarà solucions en matèria hídrica a la pròxima Comissió de l’Aigua de Xixona

Compromís reclamarà solucions en matèria hídrica a la pròxima Comissió de l’Aigua de Xixona

    Compromís per Xixona exigirà a l’equip de govern local de PSOE-Cs solucions sobre diverses qüestions en matèria hídrica i de sanejament en el marc de la Comissió de l’Aigua de l’Ajuntament, que se celebrarà en els pròxims dies, després d’anys sense convocar-se.

    El regidor i portaveu de Compromís, Joan Arques, ha assenyalat que «aplaudim que per fi l’equip de govern haja accedit a la nostra reiterada petició de convocar aquesta comissió, la qual considerem molt necessària per a tractar diversos temes, i és que seguim sent el municipi amb la tarifa de l’aigua més cara de la comarca sense que això repercutisc en un servei adequat per als xixonencs i xixonenques».

    «No només volem tractar la possibilitat de reducció de l’actual tarifa, sinó que considerem molt important conéixer l’estat de fiscalització de l’actual plec de condicions amb l’empresa concessionària (Hidraqua) per part de l’actual regidor d’Aigua. A més, volem seguir aportant propostes com ara la monitorització de les aigües residuals per a la detecció de la Covid, que podria ser una ferramenta molt interessant per a previndre noves onades», ha declarat Arques.

    Així mateix, el regidor valencianista recorda que al passat mes de gener el Ple de la Corporació xixonenca va aprovar la moció presentada pel propi grup de Compromís per a la reutilització de les aigües tractades a la depuradora de la localitat: «Aquest serà també una altra de les nostres exigències, perquè ja està bé de seguir balafiant eixa infraestructura i eixos cabdals que es podrien aprofitar per a agricultura i indústria».

    Pujar