elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xirivella replantarà tots els escocells buits del nucli urbà

Xirivella replantarà tots els escocells buits del nucli urbà

  Des de la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Xirivella coordinada per Boro Montroy, s'ha confirmat que es replantarà al municipi tots els escocells buits del nucli urbà.

  En total s'han detectat 40 faltes que es plantaran abans de finalitzar l'any i que suposaran una inversió aproximada de 2.700 €.

  Es tracta d'una actuació que es realitzarà en dues fases: la primera ja es va començar a executar durant el mes de juny, amb les varietats més resistents a la sequera i la calor, i en aquells llocs on es pot garantir l'abastiment d'aigua necessari per a l'estiu; i la segona fase de plantacions començarà a partir del mes d'octubre, una vegada passat l'estiu i les seues altes temperatures.

  "S'ha fet un estudi de valoració, no només de la quantitat de planta necessària, sinó també de l'arbrat idoni per a cadascuna de les ubicacions, per tal d'aconseguir que el desenvolupament futur de l'arbre siga compatible amb la seua ubicació respecte a la façana dels habitatges o el tamany de l'escocell", afirma Montroy.

  A més a més, s'hi ha pres la decisió de substituir progressivament aquelles espècies d'arbres que moren o estan en molt mal estat per la manca d'adaptació a les actuals condicions climatològiques o que presenten una especial vulnerabilitat a determinades plagues i malalties.

  "Continuem treballant per a augmentar any rere any el patrimoni arbori de Xirivella, ja que es tracta d'un element clau en la lluita contra el canvi climàtic ajudant al descens de les temperatures, actuant com a purificadors de l'aire que respirem i a més a més, sent el principal sustent de vida per a les diverses aus", conclou Montroy.

  Pujar