elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xirivella regala abonaments anuals del servei de lloguer de bicicletes MiBisi

Xirivella regala abonaments anuals del servei de lloguer de bicicletes MiBisi
  • La Regidoria de Medi Ambient celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible sota el lema "Sense fum, anem més lluny"

MÉS FOTOS
Xirivella regala abonaments anuals del servei de lloguer de bicicletes MiBisi - (foto 2)

L'Ajuntament de Xirivella, per mitjà de la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, ha organitzat la Setmana de la Mobilitat Sostenible des del dilluns 26 de setembre fins el diumenge 2 d'octubre.

Durant esta setmana els veïns i veïnes que ho desitgen podran aconseguir un abonament del servei de lloguer de bicicletes municipal, que gestiona l'empresa Movus, gratuït durant un any. Només han d'anar a la primera planta de l'Ajuntament i portar el DNI o la targeta Movilis, si ja la tenen.

Segons el regidor de Medi Ambient, Boro Montroy, "igual com férem l'any passat, volem potenciar des de l'Ajuntament l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport no contaminant. És un dels objectius de la Setmana de la Mobilitat Sostenible que hem dissenyat des del punt de vista transversal i crític".

Xarrada sobre "Mobilitat i gènere"

Per això dins de la Setmana de la Mobilitat, en concret el dijous 29 de setembre a les 18 hores, s'ha programat una xarrada col·loqui a la Casa de la Dona sota el nom "Mobilitat i gènere", on intervindrà Belén Lizondo, tècnica i formadora en mobilitat urbana sostenible.

Actuacions de conscienciació per a la gent jove

Dins de l'estratègia transversal, s'han convocat dos concursos per a treballar la conscienciació en l'ús dels mitjans sostenibles per a la gent jove. En concret, durant esta setmana l'alumnat de 5é i 6é de les escoles de Xirivella estan convidats a fer un dibuix sota el lema "Sense fum, arribem més lluny". Es repartiran tres bicicletes com a premis (un per categoria: Necessitats Especials, 5é i 6é).

A més a més, per a atraure la gent jove s'ha convocat un concurs a Instagram. Fins el dia 2 d'octubre els i les joves d'entre 12 i 30 anys poden pujar a esta xarxa social fotografies originals etiquetades amb #XRVsostenible16 i en elles ha d'aparéixer algun elemento relacionat amb la sostenibilitat (transport públic, bicicletes, etc). El guanyador o guanyadora s'emportarà un patinet elèctric.

Marxa en bicicleta

El diumenge 2 d'octubre a partir de les 10 del matí s'ha programat una marxa en bicicleta que eixirà des de l'Ajuntament per a reivindicar la connexió el més ràpidament possible del carril bici de Xirivella amb el de València.
La intenció de la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat és reduir les emissions de CO2 en els desplaçaments quotidians, lluitar contra el canvi climàtic i assolir un estil de vida i un medi ambient més saludable.

Pujar