elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Veïns de Xirivella que viuen fora conviden a les festes en el segon pregó institucional

Veïns de Xirivella que viuen fora conviden a les festes en el segon pregó institucional
  MÉS FOTOS
  Veïns de Xirivella que viuen fora conviden a les festes en el segon pregó institucional - (foto 2)

  Les festes de Xirivella han arrancat este dijous a la nit amb el segon pregó institucional on han participat diversos veïns que han eixit del país per a trobar treball o per motius familiars.

  En una gran pantalla instal·lada a les portes de l'Ajuntament es va projectar un vídeo amb el testimoni de Pablo, Soto, Rubén, Guillem i Alberto, tots ells xirivellers que es troben vivint en diferents llocs del món i que van enviar un missatge molt emotiu als seus familiars i amistats, molts d'ells presents en l'acte.

  En finalitzar la projecció, el jove de Xirivella José Joaquín Giménez López, que ha estat treballant a Texas, als Estats Units, va prendre la paraula. "És impossible no emocionar-se després d'escoltar els veïns que no poden estar amb nosaltres estes festes", va dir al començar el seu pregó.

  "És cert que quan estàs lluny trobes a faltar els amics, els carrers on has jugat, el menjar mediterrani... però sobretot trobes a faltar la família. Els qui estan fora sempre tenen un record del seu poble i de la seua família", va explicar José Joaquín.

  Els altres protagonistes del pregó van ser les associacions i col·lectius de la localitat que han participat en un vídeo gravat a Xirivella. Una activitat conjunta per a donar la benvinguda a les festes.

  A l'acte va intervindre la regidora de festes, Laura Moreno, qui va donar les gràcies a totes les associacions i persones voluntàries, i el va tancar l'alcalde Michel Montaner, qui va assegurar que "en festes és moment de compartir una conversa sense mirar el rellotge, saludar una companya de la infància, riure o ballar fins que es fa de dia. Desitge que les disfruteu i sigueu feliços".

  La part artística del pregó del 2016 va estar a càrrec de "Acrodreams", qui va delectar el nombrós públic assistent amb una brillant actuació de contorsionisme acrobàtic desafiant les lleis de la gravetat.

  Arranquen així 10 dies de música, espectacles, cine, fira de barets i atraccions infantils, sense oblidar les paelles que es cuinaran al carrer la Nit de Figues (dia 7) i en el Paelles i Colles (dies 10 i 11). Tota la programació es pot consultar a www.xirivella.es.

   

  Pujar