elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La campanya “Recicla els teus aparells” torna a Xirivella en la seua II edició

La campanya “Recicla els teus aparells” torna a Xirivella en la seua II edició

  El pròxim dimarts 28 de novembre la campaña "Recicla els teus aparells" torna a Xirivella per segon any consecutiu. Es tracta d'una iniciativa que té com a finalitat conscienciar la població de la necessitat de reciclar, de manera correcta, els aparell elèctric i electrònics.

  Equips d'informadors, identificats amb la imatge de la campanya, recorreran en bicicleta amb remolc la localitat de Xirivella per a informar i arreplegar tots els aparells de menys de 20 cm en desús que els veïns i veïnes tinguen en les seues cases.

  S'entregaran premis in situ a totes i tots els qui depositen els aparells en els remols de les bicicletes, a més de sortejar un Ipad Mini 4 a través de la pàgina de Facebook @reciclatusaparatos.
  La campanya està impulsada per la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient, amb la col·laboració de les majors plataformes del sector Recyclia (Ecopilas, Ecofimática, Ecoasimelec y Tragamóvil), Ecolec, Ecotic, Ambilamp y Ecoraees. Esta acció ja s'ha desenvolupat des de febrer en municipis valencians de més de 50.000 habitants. Ara és el torn de poblacions d'entre 20.000 y 50.000 habitants.

  Segons el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Boro Montroy, "amb esta acció pretenem conscienciar la ciutadania de la necessitat del reciclatge correcte d'estos aparells que, en moltes ocasions, acaben en els contenidors convencionals, amb l'alt grau de contaminació que això genera en el medi ambient".

  En concret, la recoellida serà de 10 a 12 del matí en Vicentica la Serrana i el barri de la Llum; de 12 a 14 hores a la porta principal del Mercat Municipal; i de vesprada, de 16 a 20 hores, a la intersecció entre Camí Nou i Verge dels Desemparats.

  La passada edició de la campanya va arrplegar més de 3 tones d'estos aparells de nord a sud de la Comunitat Valenciana.

  Pujar