elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

AENA deixa sense ajudes a 2.400 persones afectades pel soroll dels avions a Xirivella

AENA deixa sense ajudes a 2.400 persones afectades pel soroll dels avions a Xirivella
  MÉS FOTOS
  AENA deixa sense ajudes a 2.400 persones afectades pel soroll dels avions a Xirivella - (foto 2)
  AENA deixa sense ajudes a 2.400 persones afectades pel soroll dels avions a Xirivella - (foto 3)

  El Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Xirivella està identificant les noves vivendes i edificacions incloses en l'última ampliació de l'anomenada empremta acústica realitzada per AENA. Les dades s'enviaran a l'Oficina de Gestió dels Plans d'Aïllament Acústic i es notificarà automàticament a les persones beneficiàries de les ajudes per a insonoritzar els habitatges.

  La nova ampliació s'ha fet amb les rutes d'avions i medicions de fa 6 anys, a pesar que el Ministeri ja es disposa de dades més actuals, concretament del 2016 que demostren que hi ha 2.400 persones afectades més que s'haurien de beneficiar de les ajudes, com ha destacat el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Boro Montroy, que representa tots els municipis afectats per l'aeroport de València a la Comissió Mixta.

  Segons el regidor, "tot i que és una bona notícia el fet que moltes més vivendes vagen a ser incloses de manera automàtica en el pla d'aïllament, és un escàndol que esta ampliació es faça en base a les dades de fa sis anys, cosa que deixa fora de les ajudes a més de 2.400 persones afectades pel soroll dels avions".

  Concretament, l'ampliació s'ha fet en base a l'escenari de 2012 reconegut al Real Decret de Servituds Acústiques de l'Aeroport de València, recentment aprovat. En l'informe que s'elevà des de la Comissió Mixta, al juliol de 2016, per a la redacció d'este RD, l'Ajuntament ja va fer constar el seu vot en contra al no acceptar que es reconeguera un escenari obsolet en lloc de fer-ho en base al més actual possible.

  Tant el Ministeri de Foment com AENA tenen reconegudes eixes dades més actuals, com les publicades al Mapa Estratègic de Soroll, fase III (MER III) fa pocs mesos i on es veu l'escenari de 2016, que genera una empremta molt més ampla que esta i que inclouria fins i tot una part del barri de la Llum.

  Pujar