elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xilxes recicla 544 litres d'oli domèstic durant el 2019

  • El balanç indica un ús creixent d'aquest tipus de contenidors, ja que en 2017 i 2018 es van recollir 492 i 513 litres respectivament

L'Ajuntament de Xilxes ha reciclat un total de 544 litres d'oli usat de cuina durant el 2019, xifra que correspon a la recollida dels 4 contenidors instal·lats en la població i en el districte marítim.

Es tracta d'un balanç ‘positiu’, ja que indica un ús creixent d’aquest tipus de contenidors per part de la ciutadania en augmentar els litres reciclats respecte al 2017 i 2018, que es van situar en 492 i 513 litres respectivament.

A més de mostrar la responsabilitat social i mediambiental dels veïns i veïnes que eviten l'abocament d'aquest residu a la xarxa de sanejament per a transformar-lo en biodièsel, en aquestos resultats també s'aprecia que els contenidors de la plaça Jardí i de la zona del CEIP Lluís Vives són els més utilitzats a l'hivern aconseguint el pic dels 37 litres mensuals. Així mateix, els dos punts de recollida del nucli marítim situats en el carrer Colon i l’Av. Mare Nostrum augmenten el seu ús entre els mesos de maig i desembre.

L'Ajuntament recorda que per a fer un ús correcte d'aquest servei els usuaris han d'emmagatzemar l'oli usat en una ampolla de plàstic i dipositar-la en qualsevol dels punts habilitats una vegada s'haja refredat.

Pujar