elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xilxes es prepara per a la reobertura oficial de les platges

Xilxes es prepara per a la reobertura oficial de les platges
  • La temporada comença dissabte que ve 27 de juny amb noves normatives de seguretat

L'Ajuntament de Xilxes ha preparat i recondicionat les platges i la zona del passeig de cara la reobertura oficial dissabte que ve 27 de juny.

El consistori ha seleccionat 11 socorristes per al servei de vigilància de les platges durant la temporada estiuenca, que prestaran servei de manera ininterrompuda a partir del pròxim dissabte 27 de juny i fins al 6 de setembre en horari d'11.30 a 19.30 hores.

A més, enguany també formaran part de la plantilla 6 auxiliars de platja contractats pel consistori i altres 12 per la Generalitat Valenciana. Aquestes díhuit persones informaran la ciutadania sobre les mesures de distanciament i seguretat respecte a la COVID-19 i vetlaran pel seu compliment a la platja i el mercat. La platja accessible també comptarà amb 4 monitors que s'ocuparan d'atendre les persones discapacitades.

Així mateix, s'han assignat un equip de neteja de 5 persones els qui s'encarregaran de mantenir el mobiliari de les platges desinfectat i la zona de les platges neta.

Els dos quiosquets obriran al públic complint les indicacions de seguretat. A més de mantenir les mesures d'higiene i distanciament marcades per les autoritats competents, no hi haurà servei de cuina pel que només es podran vendre begudes i gelats.

Des de l'Ajuntament, s'ha treballat en la posada a punt de la resta de serveis lligats a la platja, com la pintura de bancs, passos de vianants i el canvi de les papereres del passeig. Així com l'adequació de les platges amb l'objectiu d'oferir un servei d'oci de qualitat.

Per part seua, la Demarcació Provincial de Costes també ha finalitzat els treballs de minimització dels danys causats pel temporal de pluges del passat mes de gener. Costes ha recuperat i reforçat els espigons i ha considerat aportar arena a la platja El Cirerer. En aquest sentit el consistori està estudiant la manera d'aportar arena també a la platja Els Cases, una acció que està sent complicada a causa de l'escassetat d'arena disponible a causa de l'aturada laboral per la COVID-19.

Pujar