elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xilxes es converteix en exemple a nivell internacional en la implantació selectiva de matèria orgánica

Xilxes es converteix en exemple a nivell internacional en la implantació selectiva de matèria orgánica
  • Tècnics municipals presenten el model de gestió de residus en el marc de les jornades del projecte europeu “MED-InA” celebrades a França

MÉS FOTOS
Xilxes es converteix en exemple a nivell internacional en la implantació selectiva de matèria orgánica - (foto 2)

L'Ajuntament de Xilxes ha participat en una jornada de treball celebrada en Miramas (França) en el marc del projecte europeu ‘MED-InA’, convertint-se així en exemple a nivell internacional. Junt a experts en plans de Zero Residus i d'Economia Circular de cinc països vinculats a la mar Mediterrània, tècnics municipals han compartit l'experiència en la implantació de recollida selectiva de matèria orgànica a Xilxes.

Xilxes ha aportat els seus coneixements en aquestes jornades en ser un dels primers municipis de la província a apostar per la recollida de la fracció orgànica, avançant-se a les exigències legislatives que en un curt període de temps seran d'obligat compliment per a totes les localitats.

A la jornada han assistit l'arquitecte i enginyer municipals, els qui convidats a la jornada pel ‘Consorci de la Ribera’, han exposat la situació actual del model, els resultats anuals i valoració de la recollida, així com els problemes detectats i les propostes de millora.

Per a finalitzar la jornada, els participants dels cinc països han visitat la ciutat de Miramas i han conegut els seus projectes ‘Zero Déchet’ i ‘Zero Gaspillage’, que compten amb la col·laboració de restaurants i botigues sostenibles per a evolucionar cap a la millora en la recollida selectiva i reducció de residus.

Tots els experts han conclòs en la importància de la necessitat de participació activa de la població per a aconseguir la reducció de residus i la separació en origen de les diferents fraccions, a través de campanyes d'informació i sensibilització.

Pujar