elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xilxes aprova en Ple sumar-se al conveni per a la creació del Consorci provincial d'aigües de Castelló

Xilxes aprova en Ple sumar-se al conveni per a la creació del Consorci provincial d'aigües de Castelló
  • El ple ordinari ha mostrat el seu suport a la Diputació per a la renovació de la gestió de les infraestructures hidràuliques col·lectives a la província i resolució de la situació actual de les dessaladores

 

L'Ajuntament de Xilxes ha aprovat aquest dijous en ple ordinari la subscripció al conveni interadministratiu per a la creació del nou Consorci Provincial d'Aigües de Castelló. Una adhesió necessària perquè la Diputació de Castelló cree una nova institució que aglutine la gestió de totes les infraestructures hidràuliques col·lectives de la província.

Amb el suport a aquest conveni, Xilxes avança cap a la solució del problema que té amb la dessaladora de Moncofa, alliberant-se de la seua amortització. El nou Consorci Provincial d'Aigües dissoldrà els actuals (Aigües de la Plana i Pla de l’Arc) per a així aconseguir una gestió comuna de totes les infraestructures hidràuliques col·lectives de la província, garantint els recursos hídrics i unificant el preu del subministrament.

La sessió també ha donat llum verda al taller d'ús de jardineria que es realitzarà en el municipi i la sol·licitud d'una subvenció de 505.926 euros per al seu finançament. A més, en ple també s'ha aprovat la revisió dels preus del contracte de serveis de recollida de residus sòlids urbans i modificat l'ordenança fiscal reguladora de l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys urbans.

D'altra banda, ha tirat avant la modificació de crèdits amb import de 116.480 euros. Aquesta modificació es finança amb càrrec al Romanent resultant de la liquidació de l'exercici de 2022 i servirà per a abonar pagaments com el Pacte contra la violència de gènere o el pintat de la carretera de la Platja.

Pujar