elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Repartiment de droga a Patinet a Xilxes: el curiós modus operandi d'uns veïns que eren traficants

Repartiment de droga a Patinet a Xilxes: el curiós modus operandi d'uns veïns que eren traficants
  • La Guàrdia Civil ha detingut dues persones a qui se'ls ha intervingut cocaïna, marihuana i haixix, a més de 40.000 euros en efectiu

La Guàrdia Civil, en el marc de l'Operació CIMERA, ha procedit el dia 19 d'octubre passat de l'actual, a la detenció de dues persones, un home i una dona, per un delicte contra la salut pública a la localitat de Xilxes.

Tot va començar quan es va tenir coneixement que a la localitat de Xilxes es podria estar traficant amb droga, en un habitatge i en diversos establiments públics.

Després de múltiples tasques de recerca, tasques de vigilància i seguiment policial, la Guàrdia Civil va obtenir proves evidents de la comissió del fet delictiu.

El “modus operandi” emprat dels mateixos, a més de distribuir la droga als voltants del seu habitatge a persones que arribaven a peu ia altres que arribaven en vehicle, també realitzaven entregues en altres punts de la localitat, desplaçant-se en patí elèctric, qual dificultava considerablement els seguiments del mateix.

Els guàrdies civils van sol·licitar un manament judicial d'entrada i registre degudament autoritzada al domicili dels ara detinguts, ja que era suposadament el lloc on emmagatzemaven la droga.

El dia 19 d'octubre, es va dur a terme l'entrada al domicili, i cal la intervenció de la USECIC, així com del Servei Cinològic de la Comandància de la Guàrdia civil de Castelló i València, i l'Equip de Policia Judicial de Borriana , obtenint-se com a resultat, la confiscació de 196gr. de cocaïna, 1 kg. de marihuana, 4gr. d'haixix, així com 40000 euros els quals estaven ocults a diverses estances i mobles de l'habitatge.

També es va agafar substància de tall per barrejar amb la droga, i material per manipular-la i envasar-la i diversa documentació relacionada amb el tràfic de drogues.

Als detinguts se li van confiscar els vehicles de la seva propietat sent una furgoneta, un turisme i una motocicleta de gran cilindrada.

Amb aquesta operació s'ha desarticulat un punt de venda de drogues a la menuda, el qual generava una gran alarma social a la població.

Les diligències instruïdes juntament amb els detinguts han estat posats a disposició dels Jutjats de Nules, qui va ordenar l'ingrés a la presó de tots dos.

L'actuació ha estat realitzada per efectius de l'Àrea de Recerca de la Guàrdia Civil de Moncófar.

Pujar