elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ismael Minguet recull centenars de firmes en defensa del sector ceràmic que el PSOE afona sense ajudes

Ismael Minguet recull centenars de firmes en defensa del sector ceràmic que el PSOE afona sense ajudes
  • El candidat a l'alcaldia de Xilxes reconeix que en la localitat "són moltes les famílies que tenen en la ceràmica el seu mitjà de vida". "Veure com cada mes que passa s'incrementa els acomiadaments i creixen els ERTO és una absoluta desgràcia per a tots"

El candidat del Partit Popular a l'alcaldia de Xilxes, Ismael Minguet, ha recollit centenars de signatures en la localitat en defensa del sector ceràmic que "és ocupació, benestar i futur per a centenars de veïns del meu poble". "Soc conscient que aquest és un pilar vertebral per a l'economia de la província del qual no és alié el meu poble. Moltes famílies estan ocupades en el sector dels taulells, les fregides o esmalts i aqueixa ocupació és benestar i capacitat de desenvolupament. No podem donar-los l'esquena".

Així ho ha considerat el cap de llista del PP a l'alcaldia d'un municipi que segons l'últim registre del mes de febrer comptabilitzava en 123 el nombre d'aturats. "Cadascun d'ells és un drama", ha considerat Minguet. "I la nostra obligació és treballar per garantir una ocupació i assegurar qualitat de vida al nostre poble. Evitar que el registre cresca, com està passant".

En aquest sentit, per a Minguet resulta fonamental "defensar polítiques que siguen capaces d'atendre les condicions específiques i singulars que des del clúster ceràmic han traslladat al Govern d'Espanya, la Generalitat Valenciana i la Diputació Provincial".

En l'últim dels casos, patronals i sindicats ja han abandonat la taula, "vist l'estèril de l'acció de PSOE i Compromís al capdavant de la institució". En la Generalitat Valenciana, Ximo Puig ha anunciat "préstecs que el sector ja ha advertit que són inútils", mentre que en el Govern d'Espanya han presentat un esborrany amb unes bases que imposen al clúster el pagament a 60 dies quan "tots sabem que ni l'ajuntament abona els seus serveis als proveïdors en aquest termini". "És, en definitiva, una galtada directa al sector".

En el PP, "defensem les ajudes màximes per grup empresarial de 150 milions d'euros que estableix la Unió Europea i no els 25 milions que com a màxim ha anunciat el PSOE". "Estem posant en risc un pilar de la nostra economia i aquest càstig ja ha provocat més de 1.000 acomiadaments i més de 13.000 ERTO. No volem més", ha conclòs Minguet.

Pujar