elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàbia millorarà el servei de recollida del fem amb contenidors accessibles i la cinquena fracció

Xàbia millorarà el servei de recollida del fem amb contenidors accessibles i la cinquena fracció
  • Comença la fase d'implantació de la cinquena fracció

La regidoria de Serveis iniciarà en les pròximes setmanes les primeres millores en el servei de Recollida de Sòlids Urbans (RSU) fruit del treball iniciat pel nou equip de govern, unes millores que permetran entre altres la implantació gradual de nous contenidors accessibles per als veïns i veïnes.

Aquests nous depòsits seran repartits per diferents punts dels tres nuclis urbans i els Punts Verds amb la finalitat d'atendre les demandes veïnals referent a això. De moment el Consistori de la mà de l'empresa responsable del servei, Tetma, instal·larà 30 d'aquests nous contenidors com a prova pilot.
La implantació d'aquests contenidors accessibles permetrà analitzar la resposta al seu ús i llavors, el govern local valorarà si s'adquireix un major número.

Arriba el cinquè contenidor

Al costat d'això i sota la normativa europea, l'empresa i el Consistori inicien la introducció de l'anomenat cinquè contenidor que és en el qual s'han de depositar els residus orgànics. Aquest contenidor de color marró se situarà en les zones reservades al costat del gris, el verd (vidre), blau (paper-cartó), groc (envasos), oli i roba.

Per a introduir aquest cinquè contenidor és necessària la col·laboració de tots els veïns i veïnes, ja que el reciclatge ha de començar a les cases. Allí caldrà separar els residus orgànics de la resta: alimentació, pòsits de cafè, bossetes d'infusions, cartons tacats de menjar, paper de cuina i tovallons i plantes/flors mortes. I caldrà depositar-los en unes bosses biocompostables especials.

Una vegada separat l'hauran de depositar en el contenidor marró que estarà en cadascuna de les zones de contenidors de residus repartides per tot el municipi.

“Si aconseguim reciclar de manera correcta i separar els residus orgànics ens beneficiem tots, ja que aconseguirem rebaixar la factura del tractament de residus”, ha remarcat el regidor de Serveis, Juanjo García.

A més, l'edil ha subratllat que això és “una cosa voluntària, no volem imposar res, per això repartirem uns 3.000 poals de 10litros perquè puguen reciclar en els seus habitatges i unes bosses biocompostables”.

L'empresa i l'Ajuntament han preparat un calendari d'implantació de tres fases:

• Primera fase: Punts Verds de: Umbria, Cansalades-Tosalet, Rafalet, Cap Negre, Balcó a la Mar, Tossals i Pinosol. A més es farà en un dels hotels de Xàbia, un supermercat i l'Asil.

o Per a donar suport a això, des de l'empresa Tetma i la regidoria han programat de la mà de les Educadores Ambientals diverses xarrades informatives en les zones residencials i en els citats establiments.
o Aquesta fase inclou una subfase que abasta un major nombre d'empreses i negocis així com 4 col·legis i els càmpings.

• Segona fase: S'instal·larà el contenidor marró en punts estratègics per tot el terme municipal perquè els veïns s'adherisquen a la campanya.

• Tercera Fase: Seguirà amb l'extensió del contenidor marró per tot el terme municipal, establiments i Punts Verds.

Reciclar i separar els residus orgànics, té avantatges per a tots:
-Reduïm la quantitat de residus que arriben a l'abocador
-Reduïm les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle
-Ens posarem al nivell d'altres ciutats europees
-Reduirem costos de tractament i generarem nous llocs de treball

Pujar