elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàbia commemora el 25N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència Contra les Dones

Xàbia commemora el 25N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència Contra les Dones

  L'Ajuntament de Xàbia ha preparat una àmplia programació per a commemorar el Dia Internacional de l'eliminació de la violència contra les dones (25 novembre), una programació que treballa en la sensibilització però també en la prevenció.

  Les activitats comencen en els col·legis amb la representació del 14 al 16 de novembre de l'obra de marionetes “La Petjada de la meua sabata”, una reflexió senzilla i visual sobre els estereotips de gènere i com aquests condicionen la identitat.

  A partir del 20 de novembre (i fins a l'1 de desembre) en els vestíbuls dels dos instituts de Xàbia es podrà visitar l'exposició “Entrenar la mirada feminista”, que ajuda a detectar desigualtats de gènere que passen desapercebudes en el dia a dia. Aquesta mostra ha sigut cedida per l'Ajuntament de València.

  Entre el 20 i el 23 de novembre es desenvoluparan també en els instituts, uns tallers sobre corresponsabilitat i prevenció de la violència gènere, per a fomentar actituds mes igualitàries i responsables entre els xics i xiques.

  El 23 de novembre es presentarà a la Casa de Cultura el Pla Municipal d'Igualtat a tots els veïns i veïnes. Aquest pla, que abasta a tots els departaments municipals, desgrana una sèrie d'objectius i línies de treball en matèria d'Igualtat. Son 17 objectius generals i  120 accions. Es presentarà a partir de les 19.30 hores.

  El divendres 24 tindrà lloc en la plaça de l'Esglèsia l'acte institucional del 25N amb la lectura del manifest i la representació de la perfomance “Llibertat”.

  D'altra banda, el dia 24 es representarà l'obra “Crush, pum, zas, nyam, guau” que està dirigida a l'alumnat de secundària i aborda l'aproximació a les relacions i a la vivència de la sexualitat de la joventut com un hàbil joc teatral.

  Finalment, el 28 de novembre a les 18.00 hores en la plaça de la Constitució, l'espectacle de circ aeri “Faüla” abordarà la construcció de la identitat femenina des de xicoteta.

  Al costat d'això, la Uned de Dénia oferirà del 15 al 27 de novembre tallers de coeducació per a l'alumnat de primària i prevenció de la violència de gènere per als alumnes de secundària, dels centres educatius de Xàbia.

  Pujar