elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sheila Blanco presenta el seu recital cantant a les poetes del 27

Sheila Blanco presenta el seu recital cantant a les poetes del 27
  • El Centre Artístic Musical celebra el seu últim concert amb motiu de la festivitat de Santa Cecilia

L'agenda cultural de l'Ajuntament de Xàbia per a aquest cap de setmana té dues cites destacades amb el concert del Centre Artístic Musical que tanca els actes en honor a Santa Cecilia i el recital “Cantant a les poetes del 27” de la compositora i pianista Sheila Blanco.

La Banda del Centre Artístic Musical de Xàbia ofereix el concert final de la programació dedicada a la patrona dels músics, Santa Cecilia, serà el divendres 1 de desembre a l'església de Sant Bartolomé a partir de les 22.00 hores.

Per part seua, el dia 2 de desembre, Sheila Blanco ofereix el seu recital també a l'Església de Sant Bartolomé. Blanco posa veu i ritme a una selecció d'autores de la generació literària del 27, interpretant una música que aprofundeix en les emocions que impregnen els poemaris i aborden temes universals, personalitzats en les vides de cadascuna d'elles com són l'amor, dolor, exili, bellesa, la pena o el remordiment.

Són peces d'escriptores com Carmen Conde, Ernestina de Champourcin, Concha Méndez, Josefina Romo, Pilar de Valderrama, Elisabeth Mulder, Dolores Catarinéu o Margarita Ferreras.

Totes elles, arreplega la pròpia Sheila Blanco, en una entrevista al Magazín Cultural tenien “una valentia admirable” ja que “en la poesia trobaven la manera d'esplaiar-se, expressar-se i de ser elles mateixes, molt més que en la vida diària, perquè en el dia a dia la seua realitat, la seua societat les tractava de manera diferent per ser dones i elles van trobar la llibertat en la seua obra”. (El Magazin Cultural, 21 d'octubre: https://www.elespectador.com/el-magazin-cultural/las-poetas-de-la-generacion-del-27-encontraron-la-libertad-en-su-obra/?fbclid=iwar2lylsaboxxgl7iwlb59zf1qc2d7ues8h8iaxirsywcbm-zi7ddpej0k_a_aem_aznicise7fqx7cvpdhwnoanvyrbn-lhb0trujmpxqnjw_viyb-egy6x9s7texv  )

La regidora de Cultura, Mavi Pérez, ha destacat el treball de Sheila Blanco per a posar en valor el paper de la dona en la literatura i especialment de les autores de la generació del 27. Així mateix ha volgut subratllar que aquest concert és gratuït i “així tots els veïns i veïnes podran acostar-se a la poesia i la música de la mà d'aquesta prestigiosa compositora”.

El concert serà el dissabte 2 de desembre a les 20.00 hores a l'Església de Sant Bartolomé i és gratuït.  

Pujar