20 d’octubre de 2020 20/10/20

L´alcalde de Xàbia informa als comerciants de l´Arenal dels treballs per a possar a punt de la platja

L´alcalde de Xàbia informa als comerciants de l´Arenal dels treballs per a possar a punt de la platja - (foto 1)

  L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, s'ha reunit aquest matí amb l'associació d'empresaris de l'Arenal per a mantindre'ls informats de totes les obres i treballs que està duent a terme l'Ajuntament per a recuperar la platja i el passeig David Ferrer de cara a la temporada turística.

  Chulvi els ha explicat que ha acabat la primera fase d'aquest operatiu, els treballs catalogats com d'emergència, i que ara les reparacions pendents –com la de l'extrem sud del passeig- ja han de tramitar-se per la via habitual de l'administració; és a dir, amb expedient de licitació. Això sí, aquest –que està en fase de contractació de la redacció del projecte- es farà per via d'urgència, la qual cosa escurça els terminis de tots els tràmits.

  També està en procés de contractació la reparació de la caseta que acull el punt turístic en el propi passeig, i que també va patir danys en la seua estructura.

  L'alcalde ha confirmat als empresaris que el Consistori ja ha cursat la petició a l'Agència Valenciana de Turisme perquè repose les passarel·les, llavapeus i zones de jocs infantils, i que confia que aquests estiguen ja instal·lats abans de Setmana Santa.

  Respecte al problema que suposa l'acumulació d'algues en la riba –i que produeixen males olors- el primer edil els ha explicat que de moment no poden extraure's ja que estan dins de l'aigua i la pala que ha intentat retirar-les s'afona en realitzar la maniobra. Per això, esperaran que els corrents marins les espenten fins a l'arena per a poder tornar a intentar-ho.

  Des de l'associació han aprofitat aquesta reunió per a traslladar a l'Ajuntament alguns dels seus projectes per a dinamitzar comercialment la platja i sol·licitar la col·laboració municipal via conveni o altres vies.

  Pujar