elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Xàbia demana a la Conselleria que construïsca un nou centre de salut en l'Arenal

L'Ajuntament de Xàbia demana a la Conselleria que construïsca un nou centre de salut en l'Arenal
  • El municipi torna al Consorci de la Casa del Mediterrani

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Xàbia demana a la Conselleria que construïsca un nou centre de salut en l'Arenal - (foto 2)

L'Ajuntament de Xàbia va aprobar ahir en ple una declaració institucional a favor de l'ampliació de la temporada del consultori auxiliar de l'Arenal i la construcció d'un centre de salut en aquest barri.

L'acord, subscrit per tots els partits polítics, sol·licita a la gerència del departament de Salut Pública que amplie la temporada en la qual presta servei el consultori mèdic auxiliar de l'Arenal, un mòdul instal·lat en la zona de Jávea Park que serveix de reforç estival i per a donar resposta a l'increment poblacional pel turisme.

Però a més, apel·la al fet que la Conselleria atenga la realitat demogràfica d'aquest nucli urbà que si bé dècades arrere era un punt eminentment turístic, hui té entorn dels 3000 residents fixos.

És per això que el Consistori ha acordat iniciar els tràmits per a posar a la disposició de la conselleria de Sanitat els terrenys necessaris per a la construcció d'un nou centre de salut en l'Arenal –que seria el tercer de la població –per a atendre els residents en aquest barri i als de la zona del disseminat sud, acostant així la sanitat pública a tots els veïns.

La petició municipal va més enllà i reivindica que aquest siga un ambulatori complet i amb serveis molt necessaris que fins ara no es presten a Xàbia, com una unitat bàsica de radiologia.

Un altre dels assumptes aprovats ha sigut el conveni d'incorporació de l'Ajuntament al Consorci Públic Casa del Mediterrani, un organisme que promou la cooperació entre les diferents zones del mediterrani a través de diferents camps que abasten des de la cultura, la ciència o la cooperació. Ara Xàbia formarà part del seu calendari d'activitats i el primer serà un concert de l’Ensemble de la Casa Mediterrani el pròxim 25 de març.

En el ple - l'últim del 2022- ha pres possessió com a nou regidor del PP Pere Sapena en substitució d'Oscar Antón, que va renunciar a la seua acta el mes passat.
Uns altres temes tractats han estat l'actualització de preus dels projectes del segon pavelló esportiu o del far del Cap de Sant Antoni així com la renovació dels permisos per a abocar a través de l'emissari submarí que desemboca front la zona de Duanes.

Pujar