elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Xàbia i Costas treballen en la recuperació mediambiental del Primer Muntanyar

L'Ajuntament de Xàbia i Costas treballen en la recuperació mediambiental del Primer Muntanyar

    Aquesta setmana ha tingut lloc una reunió entre la jefatura provincial de Costas depenent del Ministeri de Transició Ecologica i part de l'equip de govern encapçalat per l'alcaldessa, Rosa Cardona.

    En la trobada s'han tractat els detalls i compromisos d'un projecte que s'espera s'execute aquest hivern i siga finançat pel ministeri amb una inversió pròxima als 600.000 euros. El projecte consta de diverses actuacions en el Primer Muntanyar, la primera d'elles i més important és la neteja i adecentamiento de la zona amb l'eliminació de tota la vegetació invasora i els enderrocs acumulats, també es duran a terme sendes d'aproximació a les pedreres i als espais de rellevància arqueològica i mediambiental amb la seua deguda senyalització explicativa.

    L'actuació es realitzarà entre la platja de la Grava i el Parador de Xàbia i comptarà amb 7 espais de descans i ombra per a millorar l'esplai i el gaudi de la zona. Totes les àrees de protecció estaran delimitades per a un bon ús de l'espai pels veïns i veïnes. El Ministeri també executarà una millora i reducció del pàrquing del Parador que està envaint domini públic marítim.

    Aquest projecte és la primera fase d'una sèrie d'actuacions que té planificades l'actual govern de Xàbia per a aquesta legislatura que pretén anar actuant de la mar cap a la malla urbana, amb les necessàries actuacions en la via pública, el clavegueram i els serveis del Primer Montañar.

    Pujar