elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fira de pasqua plena d'artesania, animació i ambient festiu el Centre Històric de Xàbia

La Fira de pasqua plena d'artesania, animació i ambient festiu el Centre Històric de Xàbia
  • Aquest event tradicional es reforça el cap de setmana amb una fireta de productes agrícoles de proximitat i la trobada d'associacions i penyes

MÉS FOTOS
La Fira de pasqua plena d'artesania, animació i ambient festiu el Centre Històric de Xàbia - (foto 2)
La Fira de pasqua plena d'artesania, animació i ambient festiu el Centre Històric de Xàbia - (foto 3)

L'ambient en el Centre Històric de Xàbia estarà assegurat durant aquestes vacances de pasqua. Un any més arriba la Fira d’Artesania, un dels mercats més tradicionals de la comarca (va començar a celebrar-se fa més de 40 anys) i que sempre està acompanyat d'una variada animació.

El regidor de Foment Econòmic, Ximo Segarra, i el gerent de Xàbia Històrica, Jaume Serra, han presentat aquest matí el programa d'activitats que envoltarà a la fira que se celebrarà del Divendres Sant (7 d'abril) al dilluns de pasqua (10 d'abril) i que com a novetats incorpora una fireta de productes agrícoles de proximitat (fruites, hortalisses, oli, vi, mel, melmelada,..) durant la jornada del dissabte al voltant de la Plaça de l'Església.

Un dels clàssics que també està programat enguany és la trobada de penyes i associacions el diumenge de pasqua al matí al voltant de l'església. Tapes, begudes, regals i música en directe es concentren en aquest espai fins a convertir-lo en tota una festa.

La fira tindrà aquest any 65 llocs artesans de sabons, ceres, marroquineria, fusta, fang o gastronomia distribuïts entre la placeta del Convent i el Carrer Major.

Hi haurà cercaviles, espectacles itinerants, tallers infantils o teatres i actuacions paral·leles en un escenari en la plaça de l'església. Hi ha previstos espectacles especials, com el que ha preparat per al divendres la Colla Xirimitab’s pel seu desé aniversari i que teatralitzarà un relat de Pepa Guardiola.

També actuarà la Romàntica del Saladar i el Grup de Danses Portitxol cantarà i ballarà a la tradició la vesprada del dissabte.

Com a tancament el dilluns hi haurà un klandestino de Lindy Hop i social, a càrrec de l'escola La Marina Lindy Hop - Placeta del Convent.

El regidor de Foment Econòmic ha convidat a tot el veïnat i a la resta de comarca a passar per la fira amb els seus amics o famílies a gaudir de tota l'oferta, ambient i de l'entorn del Centre de Xàbia

Pujar