elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un espectacular castell aquàtic posa fi a les festes del Loreto de Xàbia

Un espectacular castell aquàtic posa fi a les festes del Loreto de Xàbia
  MÉS FOTOS
  Un espectacular castell aquàtic posa fi a les festes del Loreto de Xàbia - (foto 2)

  El departament de Festes de Xàbia ha començat a instal·lar les plataformes aquàtiques des d'on es dispararà demà divendres a la nit el castell de focs artificials aquàtic amb el qual finalitzen les festes del Loreto. El municipi porta ja tres anys utilitzant aquest sistema, ja que en 2014 la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi ambient va prohibir llançar pirotècnica a menys de 500 metres de les zones forestals (la distància de l'espigó del port on es llançava tradicionalment fins al Cap de Sant Antoni és de 460 metres) i cada any ha anat millorant les bases per a donar-los més estabilitat i seguretat.

  Com explica el regidor de Festes, Antonio Miragall,  enguany s'ha adquirit una tercera plataforma de major grandària (6 per 8 metres) que se suma a les dues de 6 per 7 que tenia en propietat l'Ajuntament. Cadascuna d'elles té tres peces articulades per a facilitar el seu transport, que s'han cobert amb planxes de fusta o d'alumini per a donar-li més estabilitat quan estiguen en la badia. Al llarg del matí s'instal·larà ja material pirotècnic en les plataformes per a demà ja remolcar-les al punt des d'on eixiran els coets que conformen aquesta fi de festa espectacular que il·lumina tota la badia de Xàbia.

  El castell es llançarà a la 1 de la matinada i posarà el fermall d'or al dia gran dedicat a la Mare de Déu del Loreto, que començarà amb una despertà i una cercavila per a arreplegar a les majoralesses i acompanyar-les al temple on a les 12 hores se celebrarà la missa en honor a la patrona. A la vesprada hi haurà processó (a les 20 hores) i a partir de la mitjanit ball amb l'orquestra Eufòria en el passeig marítim.

  Pujar