elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació d'Alacant òbvia les peticions de Xàbia i encara un nou estiu sense reforçar la seguretat en la carretera al Portitxol

La Diputació d'Alacant òbvia les peticions de Xàbia i encara un nou estiu sense reforçar la seguretat en la carretera al Portitxol

  El govern de la Diputació d'Alacant, del Partit Popular i Ciutadans, ha fet cas omís a les peticions que l'Ajuntament de Xàbia ha reiterat des d'el mes d'octubre passat sobre la necessitat d'actuar per a atallar l'aglomeració de vehicles estacionats en la carretera del Portitxol, vial pertanyent a la Diputació d'Alacant.

  Després de la delicada situació viscuda els passats estius, els tècnics municipals i la Policia Local van recomanar la instal·lació de tanques o altres elements de protecció al llarg d'un quilòmetre i mig aproximadament, per a evitar l'estacionament de vehicles a les voreres de la carretera CV-742, que dona accés a la Cala Portitxol. Després de diversos escrits i reunions tant amb el seu president com el seu diputat de carreteres, la Diputació va mostrar predisposició a atendre aquesta demanda.

  No obstant això, després de mig any d'haver-se sol·licitat, el govern provincial va obviar els arguments policials i va resoldre que amb la col·locació de huit senyals verticals de prohibició d'estacionament era suficient per a solucionar el problema.

  Com a resposta, en el plenari de maig, l'Ajuntament de Xàbia va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals una moció que, de nou, insistia en la urgència d'adoptar mesures dissuasives eficaces tan per a la seguretat viaria com per a garantir l’accés als vehicles en cas d’emergència.

  A pocs dies de començar la temporada estival i amb la previsió de possibles aglomeracions en aquest vial, la Diputació d'Alacant segueix sense donar solució a aquesta problemàtica i ara s'excusa en terminis administratius que podrien retardar l'adopció de mesures fins a passar l'estiu. De fet, la resposta a la petició unànime de ple ha sigut un escrit “tipus” en el qual es limita a repassar normativa administrativa i a justificar que té tres mesos per a estudiar la petició.

  L'alcalde, José Chulvi, ha mostrat la seua preocupació per les conseqüències en la seguretat que té aquesta falta d'interés de la Diputació, governada pel Partit Popular i Ciutadans, a assumir les seues competències en la carretera CV-742 i lamentat que ni la part tècnica ni política atenga una demanda que està perfectament justificada i és de sobres coneguda arran del viscut anys arrere.

  Pujar