elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crida del Centre de Salut de Xàbia per a la vacunació enfront de l'Herpes Zoster per a aquelles persones nascudes en 1958 i 1943

    El Centre de Salut de Xàbia fa una crida per a la vacunació enfront de l'Herpes Zoster per a aquelles persones nascudes en 1958 i 1943.

    Segons han assenyalat des del Centre Sanitari, l'Herpes Zoster el provoca el mateix virus de la varicel·la, després de la malaltia es queda latent en els nervis sensorials. La reactivació d'aquest virus provoca erupcions doloroses, hormigueantes amb vesícules clares, que solen durar entre 2 i 4 setmanes, tot això acompanyat de dolor.

    La incidència “és elevada” en la població adulta de manera que més d'un de cada 5 homes i una de cada 4 dones que pateix la malaltia estan entre els 50 i 85 anys. El risc augmenta, han destacat, si van associades comorbilidades, malalties com: l'Epoc, Diabetis, Estrès, Depressió, o cardiovasculars.

    Per a rebre la dosi d'aquesta vacuna pots contactar amb el Centre de Salut 966428150 i a través del Taulell Virtual de Marina Salut.

    Pujar