elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
CONTROL ACCESSOS GRANADELLA PORTITXOL XÀBIA

Control dels accessos a la Cala de la Granadella i Portitxol de Xàbia: esta es la data en la que s'inicia el dispositiu especial

Control dels accessos a la Cala de la Granadella i Portitxol de Xàbia: esta es la data en la que s'inicia el dispositiu especial

  La regidoria de Platges de l'Ajuntament de Xàbia, que dirigeix Juan Ortolá, té preparat el dispositiu especial de control dels accessos a les cales de la Granadella i el Portitxol per a aquest estiu, un pla que s'activarà en diferents fases per a estar plenament operatiu a partir del dia 21 de juny.

  El dispositiu està format pels vigilants i auxiliars que controlaran els accessos a aquestes dues cales, així com la Cova Tallada; d'altra banda es troba l'estacionament regulat al carrer La Barraca (Portitxol) i el carrer Pic Tort (Granadella), i a això s'uneix l'operatiu que ja està en marxa de la Creu Roja que els caps de setmana de maig està actiu a la platja de l'Arenal.

  D'aquesta manera a partir de l'1 de juny començarà la temporada mitjana, amb servei de control d'accessos els caps de setmana (1-2, 8-9, 15-16) i a partir del 21 de juny començarà la temporada alta amb el servei diari fins al 15 de setembre. Aquest dia, tornarà la temporada mitjana amb vigilància els caps de setmana (21-22, 28-29 i 5-6) i fins al 13 d'octubre (diumenge).

  Igualment, el primer de juny s'inicia la regulació de l'estacionament als carrers Pic Tort (Cala Granadella) i La Barraca (Cala Portitxol), amb una implantació els caps de setmana, i diària a partir del 21 de juny fins al 15 de setembre. En Cala Ambolo que està tancada a l'accés de persones per l'alt risc de despreniments, també hi haurà un vigilant.

  Operatiu a les platges

  D'altra banda, la Creu Roja continua prestant el servei de vigilància de les platges en la temporada baixa, amb un equip format per 1 coordinador, 3 socorristes i 1 embarcació durant els caps de setmana de maig a la platja de l'Arenal. A partir de l'1 de juny, seguirà la vigilància en l'Arenal, però amb una ampliació del personal (1 coordinador, 5 socorristes, 1 patró d'embarcació, 2 tècnics d'emergències sanitàries, 1 embarcació i una ambulància).

  Serà a partir del 15 de juny, quan comence la temporada mitjana, ja amb la incorporació dels socorristes a les platges de la Grava, Granadella i Portitxol, i els caps de setmana en Benissero o Primer Muntanyar. I l'1 de juliol es desplegarà el servei íntegrament amb presència diària en les cinc platges de Xàbia: Grava, Benissero o Primer Muntanyar, Arenal, Portitxol i Granadella. Amb un dispositiu en cadascuna de les citades platges:

  Grava: 3 socorristes
  Primer Muntanyar o Benissero: 3 socorristes
  Arenal: 6 socorristes, 1 patró, 2 tècnics en emergències sanitàries, 1 embarcació, 1 ambulància.
  Punt accessible de bany Arenal: 2 socorristes
  Portitxol: 3 socorristes, 1 patró d'embarcació i una embarcació
  Granadella: 2 socorristes, 1 patró d'embarcació, 2 tècnics en emergències sanitàries, 1 embarcació i una ambulància.

  Finalment, el procés de contractació del transport alternatiu a la Cala de la Granadella està en l'última fase d'estudi per part dels tècnics municipals. En el cas del Portitxol, cap empresa es va presentar al concurs públic.

  Aquest dispositiu també inclou un vigilant que estarà en el punt d'accés de la Cova Tallada al carrer Via Làctia de Dénia durant els mesos d'agost i setembre, amb la finalitat de controlar i regular els vianants que s'endinsen en la senda per a arribar a aquesta cova protegida que es troba en el límit del terme municipal de Xàbia i Dénia. Aquesta vigilància és compartida amb l'Ajuntament de Dénia i el Parc Natural.

  Cal recordar que per a accedir a aquest espai cal reservar (sense cost) el tram horari de la visita en la web oficial del parc natural del Montgó:
  https://parquesnaturales.gva.es/es/web/pn-el-montgo

  Pujar