elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compte arrere per al començament dels Fogueres de Sant Joan de Xàbia

Compte arrere per al començament dels Fogueres de Sant Joan de Xàbia
  MÉS FOTOS
  Compte arrere per al començament dels Fogueres de Sant Joan de Xàbia - (foto 2)

  Els Fogueres de Sant Joan de Xàbia han tirat a caminar amb la presentació oficial del llibret foguerer, un acte que ha comptat amb la presència de la Comissió de Fogueres, els càrrecs de 2024, la regidora de Festes, Mavi Pérez i l'alcaldessa, Rosa Cardona.

  Un llibre que les reines, Ángela Tachó i Claudia García; les dames Nahir Sánchez i Nerea Vidal i les infantils Lucía Bisquert i Gisela Devesa; i els presidents de la Cinquena, Julia Roselló i Jaime Valverde, i la Comisió Juvenil, Lucas Mata i Laura Sánchez, han llambregat amb deteniment durant la presentació i posteriorment s'han retratat amb ell. Una peça de col·lecció que a més d'incloure la programació detallada de les festes, també estan les fotos oficials de tots ells i de totes les penyas festeres, així com d'aquelles que celebren aquest 2024 l'aniversari, entre molts altres continguts d'interès.

  Els Fogueres marquen el calendari a Xàbia des d'ara mateix, amb el lliurament de les bandes a final de mes, i les proclamacions de les reines, Ángela i Claudia, que seran el cap de setmana del 7,8 i 9 de setembre.

  Però enguany la festa està marcada per la celebració del 75 aniversari, i per això la programació inclou diversos actes relacionats amb això. D'aquesta manera, a les dues proclamacions (infantil i major) s'unirà un acte commemoratiu per a reconèixer als festers que han fet créixer els Fogueres de Xàbia fins on estan ara (el dia 9). Hi haurà una segona ofrena i una segona desfilada de carrosses, també hi haurà dues misses en honor a Sant Joan.

  Segons ha comentat la presidenta de la Comissió, Carmen Andrés, "hem hagut de variar diversos actes del programa amb la finalitat de poder celebrar els actes del 75 aniversari". Andrés ha mostrat la seua satisfacció pel programa que ha elaborat la Comissió, que segons ha remarcat la regidora de Festes, Mavi Pérez, permetran tenir "unes Fogueres com Xàbia es mereix".

  L'edil ha subratllat que inclou "alguns canvis" però ha remarcat que "són canvis per a bé" i s'ha mostrat convençuda que "el poble i tota la gent que gaudeix dels Fogueres agrairan" aquestes petites variacions.

  Finalment, la regidora ha indicat que un dels actes que no està en el programa i els detalls del qual es revelaran prompte, és l'exposició recopilatòria de la història dels Fogueres, que es realitzarà a partir de les donacions que han realitzat els veïns i veïnes a l'Arxiu Municipal de Xàbia. “Hem rebut nombroses donacions, i ara tot aquest llegat el tenim en l'Arxiu i podrem veure'l en Ca Lambert el mes vinent”, ha conclòs.

  Mentrestant, l'alcaldessa, Rosa Cardona, ha subratllat que aquesta programació que ha preparat la Comissió "és perquè acudisca tot el poble i que tots gaudisquen de les festes de Fogueres", i ha afegit "m'agradaria que tot el poble puga dir mira que festes més boniques hem tingut, unes festes que amb tant d'afecte i esforç han preparat des de la Comissió".

  Alguns dels actes de la programació:

  7 de juny: Proclamació regna infantil

  8 de juny: Proclamació regna major

  9 de juny: Commemoració 75 anys

  13 de juny: Pregó

  15 de juny: Dia dels Quintades

  22 de juny: Dia especial 75 aniversari

  23 de juny: Nit dels Focs de Sant Joan

  24 de juny: Dia de Sant Joan

  Pujar