elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sis anys de presó per violar a una dona a la qual va trobar inconscient en un carrer de Xàbia

Sis anys de presó per violar a una dona a la qual va trobar inconscient en un carrer de Xàbia

  La Secció Tercera de l'Audiència Provincial d'Alacant ha condemnat a una pena de presó de sis anys per un delicte d'abús sexual amb accés carnal per al qual aprecia l'atenuant de reparació del mal a un home que va abusar d'una dona a la qual va trobar inconscient en un carrer de Xàbia.

  El condemnat, que haurà d'indemnitzar a la víctima amb 20.480 euros per les lesions i les seqüeles que va patir a conseqüència dels fets, no podrà acostar-se a menys de 500 metres ni comunicar-se amb ella per cap mitjà, escrit, verbal o visual, durant deu anys.

  La Sala li imposa a més la mesura de llibertat vigilada durant deu anys, a partir del compliment de la pena de presó, i li inhabilita per a exercir qualsevol professió, ofici o activitat, siga o no retribuït, que comporte el contacte regular i directe amb menors d'edat, durant deu anys.

  Segons el relat de fets provats que consta en la sentència, i que el condemnat va reconéixer durant la celebració del judici oral, durant la matinada del 30 de juliol de 2022 l'home es trobava en una parada de taxis de Xàbia quan es va trobar a la víctima sense coneixement per la ingesta prèvia d'alcohol tombada sobre la vorera.

  L'acusat va aprofitar esta circumstància per a besar-la en la boca i traslladar-la fins a un descampat pròxim, on guiat pel propòsit de satisfer els seus desitjos libidinosos, abusar sexualment de la dona, fins que ella va recuperar el coneixement i va aconseguir espentar-lo, provocant la seua fugida.

  La perjudicada va patir lesions derivades de l'abús de les quals va tardar 12 dies a curar, raó per la qual el Tribunal imposa també a l'autor una pena de multa que ascendeix a 360 euros per un delicte lleu de lesions.

  Abans de la celebració del judici, el processament va consignar en un compte judicial 5.000 euros en concepte de reparació dels perjudicis causats, per la qual cosa se li ha aplicat l'atenuant de reparació del mal. La sentència no és ferma i es pot recórrer en apel·lació davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

  Pujar