elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Amjasa llança la campanya “Cada gota compta, vos necessitem” per a conscienciar sobre el consum responsable de l'aigua

Amjasa llança la campanya “Cada gota compta, vos necessitem” per a conscienciar sobre el consum responsable de l'aigua
  • L'Observatori de l'Aigua es reunirà la primera setmana d'abril

L'empresa municipal d'aigües de Xàbia, Amjasa ha preparat una sèrie d'accions divulgatives en el marc del Dia Internacional de l'Aigua per a conscienciar a tots els veïns i veïnes, però també als visitants i turistes, en el consum moderat de l'aigua davant la situació d'emergència hídrica declarada per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer en la qual es troba la Marina Alta.

L'alcaldessa, Rosa Cardona, el regidor de Cicle Hídric, José Marcos Pons, el conseller delegat César Rodríguez i el gerent de l'empresa municipal, José Luis Henarejos han presentat aquestes accions que ha preparat l'empresa en col·laboració amb l'Associació d'Espanyola d'Operadors Públics de Proveïment i Sanejament.

Segons ha explicat José Marcos Pons, són tres accions d'una banda l'elaboració d'un fullet informatiu, “Cada gota compta, us necessitem” que serà repartit de la mà de la regidoria de Turisme per les empreses de lloguers de Xàbia “amb la finalitat que els visitants i turistes siguen conscients que cal fer un consum responsable de l'aigua potable”. Els fullets s'han editat en diversos idiomes i es remetran via postal als habitatges.

Per un altre, es farà una campanya amb els veïns i veïnes dels tres nuclis urbans per a repartir unes botelles d'aigua de cristall reutilitzables a canvi de lliurar tres botelles de plàstic “en una campanya que s'ha realitzat en altres ocasions i ha tingut gran èxit”, per a això l'Amjasa ha adquirit 3.000 d'aquestes botelles.

A més, la tercera acció és l'edició del Manual per al disseny i implementació dels observatoris Ciutadans de l'Aigua’, com el de Xàbia, de la mà de l'Associació. Referent a això, el gerent d'aquesta entitat, Luis Babiano ha considerat que el nostre municipi “és un exemple que ha sabut eixir d'una crisi hídrica” com la que va succeir a la fi dels 90 i va acabar amb la construcció i obertura de la planta dessaladora d'aigua de mar.

Pons ha remarcat que tot el Consell d'Administració “està treballant des de fa temps per a posar les mesures enfront de la situació d'emergència hídrica en la qual està la comarca” i ha subratllat en aquest sentit que “en el cas de ser necessari Xàbia serà solidari amb altres municipis”. Si bé ha recordat que de moment, l'única connexió és amb el Consorci de Benitatxell i Teulada-Moraira.

Per part seua, l'alcaldessa, ha assenyalat que malgrat que Xàbia té la seua planta dessaladora “tots hem de fer un ús moderat de l'aigua” i ha reconegut que “la gran majoria dels veïns i veïnes ja estan conscienciats, però necessitem que els visitants també ho estiguen”, d'ací la importància d'aquesta campanya dirigida als habitatges de lloguer turístic.

Cardona ha comentat que Amjasa i tot el poble s'enfronta a un gran repte com és el cicle integral de l'aigua que permetrà “reutilitzar l'aigua depurada per a l'ús agrícola, per a l'aigualeig dels carrers o el reg dels jardins”. I ha confirmat que per a això, la Generalitat té en marxa la implantació de la tercera fase en l'estació depuradora d'aigua.

Així mateix la primer edil ha assegurat que a través del Consorci d'Aigües de la Marina Alta existeix un compromís d'escometre els projectes necessaris perquè Xàbia “puga ajudar a la resta de municipis de la comarca en aquesta situació d'emergència hídrica” en la qual es troba la comarca.

Finalment, l'alcaldessa ha anunciat que l'Observatori de l'Aigua de Xàbia, es reunirà la primera setmana d'abril amb la finalitat d'abordar la situació hídrica i les mesures que s'han de prendre seguint les indicacions del Pla Municipal de Sequera.

Mentrestant, el conseller d'Amjasa, César Rodríguez, ha subratllat que “tots en l'empresa” estan treballant cada dia per a “millorar l'eficiència de la xarxa i reduir les fugides” i ha remarcat que és important que els visitants que durant aquests dies de vacances opten per Xàbia per als seus dies de descans assumisquen que “ells també han de ser responsables en el consum d'aigua”.

Pujar