Castellano

Volkswagen es queda: construirà la gigafactoría de bateries a Sagunt

Volkswagen es queda: construirà la gigafactoría de bateries a Sagunt
  • SEAT ha comunicat al Govern d'Espanya que accepta els quasi 400 milions del PERTE del vehicle elèctric

Volkswagen acaba d'anunciar que construirà la gigafactoría de bateries a Sagunt. En un comunicat emés per SEAT, Grup Volkswagen, PowerCo i les empreses del projecte Future, han acceptat la resolució del PERTE VEC.

Aquest anunci arriba després de dues setmanes d'incertesa en les quals la multinacional alemanya havia amenaçat amb retirar el projecte per la previsió de reduir els fons públics.

Així, la multinacional alemanya ha acceptat els 397,3 milions d'euros preasignados en el PERTE del vehicle elèctric i connectat (VEC), pel que es construirà com estava previst la planta en Parc Sagunt II.

“Hui és un dia històric per a tots nosaltres. Fem un pas estratègic: SEAT S.A, el Grup Volkswagen, PowerCo i les empreses del projecte Future: Fast Forward hem acceptat la resolució del PERTE VEC i conjuntament invertirem 10.000 milions d'euros a Espanya”, han assegurat en un comunicat.

Es tracta de “un primer pas” perquè els inversors continuaran “buscant solucions per a desenvolupar el nostre ambiciós pla d'electrificació”, un projecte que inclou les plantes de Martorell i Landaben (Navarra), a més de Sagunt, de la mà de PowerCo Spain.

Amb aquesta inversió, s'impulsarà “la transformació de la nostra indústria i ajudarà a crear milers de noves ocupacions i a mantindre la competitivitat del país”, segons Wayne Griffiths, president de Seat i Cupra.

Així mateix, Griffiths ha agraït el suport de les administracions al projecte i ha assegurat: “Fa 70 anys SEAT va posar Espanya sobre rodes, i ara posarem a Espanya sobre rodes elèctriques”.

Una inversió de 10.000 milions d'euros i 3.000 llocs de treball

A la fi del mes de març, Volskwagen confirmava la construcció de la seua gigafactoría de bateries a Sagunt. Una gran notícia per a la Comunitat Valenciana perquè suposaria la creació de 3.000 llocs de treball directes i al voltant de 10.000 indirectes.

La fàbrica tindrà una capacitat de 40 GWh i convertirà a la capital del Camp de Morvedre en la tercera localitat productiva d'acumuladors d'Europa per al consorci alemany.

Durant la presentació del projecte, al maig, a la qual van acudir nombrosos representants polítics i empresarials, com Ximo Puig o Pedro Sánchez, el president del grup Volkswagen, Herbert Diess, va destacar la inversió de 10.000 milions d'euros, “la major inversió industrial de la història d'Espanya”.

Pujar