elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vinaròs viurà les semifinals a la recerca de la millor paella valenciana del món

Vinaròs viurà les semifinals a la recerca de la millor paella valenciana del món
  • Està obert el termini per a la competició de cuiners de tot el globus: La final serà, com és tradició, a Sueca

MÉS FOTOS
Vinaròs viurà les semifinals a la recerca de la millor paella valenciana del món - (foto 2)

El 15 de juliol Vinaròs es convertirà en la seu de la semifinal autonòmica classificatòria per a poder participar en el 63é Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. Cal destacar que es tracta del certamen més antic d’Espanya i també més important del món, on cada any centenars de cuiners d’arreu del globus busquen un lloc per a poder estar en la gran final.

La celebració de la semifinal autonòmica a Vinaròs és una de les principals novetats del concurs per aquest any, una prova que servirà per escollir els 12 professionals que passaran a la gran final que es disputarà a Sueca el 15 de setembre, que comptarà amb un total de 45 participants.

La regidora de Turisme, Mercedes Garcia, agraïa la bona disposició de l’Ajuntament de Sueca per fer de Vinaròs la seu de la semifinal, assenyalant que serà tot un orgull poder acollir la prova. D’altra banda, també agraïa la implicació de Vinaròs Gastronòmic, que col·laborarà en l’organització. Segons afegia “serà una molt bona oportunitat per a promocionar el plat per excel·lència de la gastronomia valenciana, entre els centenars de turistes que cada any s’apropen fins a Vinaròs per gaudir de les vacances estiuenques”.

Per la seua banda, el director del Concurs, Tony Landete, aquesta setmana s’ha desplaçat fins a Vinaròs durant la celebració del XXI Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí, una visita que va servir per començar a organitzar i detallar on s’ubicarà el concurs. En aquest sentit, indicava que “des de l’organització hem treballat molt durant els últims tres anys per a aconseguir celebrar, per primera vegada en la història del certamen, una semifinal classificatòria de la Comunitat Valenciana i agraïm la bona disposició de l’Ajuntament de Vinaròs, que oferirà tot el suport possible perquè siga un èxit”.

Pel que fa a les bases, la participació està oberta a propietaris o gerents d’empreses d’hostaleria i professionals del món de la cuina, que podran presentar les sol·licituds fins al 21 de juny a través del següent formulari. https://forms.gle/paUNxyEGRQxyutiFA

Cada participant haurà d’elaborar una paella de 15 racions, segons l’autèntica recepta del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. Un cop feta, llavors un jurat especialitzat serà l’encarregat de valorar tots els plats presentant, tenint en compte aspectes com el punt de cocció de l’arròs, el sabor, el socarrat, color i simetria dels ingredients.

Poden consultar totes les bases del concurs al següent enllaç: https://tinyurl.com/uft9bedk.

Pujar