elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vinaròs recuperarà Agromoció

Vinaròs recuperarà Agromoció
  • La fira agrícola, d’automoció i del producte de proximitat tornarà els dies 9 i 10 d’abril al passeig de Fora del Forat

MÉS FOTOS
Vinaròs recuperarà Agromoció - (foto 2)

Vinaròs tornarà a celebrar la fira agrícola aquest cap de setmana després de dos anys de suspensió amb motiu de la pandèmia. Enguany arribarà la 58a edició de la mostra que convertirà en passeig de Fora del Forat en un espai expositiu amb  paradetes de productes de proximitat, automoció i maquinària agrícola.

L’alcalde, Guillem Alsina, detallava que es comptarà amb 12 expositors d’automoció i prop d’una vintena d’estands de productes de proximitat, a més d’oferir una variada programació d’activitats per a tota la família, que inclouran tallers agrícoles i de foment del reciclatge per als més petits, així com exhibicions d’agilitat canina, entre altres. D’altra banda, Agromoció també tindrà l’Espai Agroecològic amb la participació de les escoles municipals i comarcals, on s’oferiran tallers agroecològics i una mostra dels horts escolars. Cal destacar que es tracta d’una iniciativa d’Ecoescoles amb la participació dels centres educatius de Vinaròs, Traiguera i Benicarló amb el lema “Tot canvi comença a l’escola”.

Alsina afegia que “després de dos anys de suspensió s’ha volgut donar un nou impuls a la fira, amb la rebaixa de la taxa d’ocupació de l’espai expositiu per tornar a reactivar-la”. Així mateix, agraïa la tasca de la Regidoria de Transició Ecològica, encapçalada per Carmen Morellà, que també s’ha bolcat en la recuperació de la mostra, en especial per oferir les Jornades Tècniques.

D’altra banda, durant la fira d’Agromoció es farà el lliurament del reconeixement a la trajectòria dins del món agrari a Javier Salom per la seua gran dedicació al sector. L’alcalde Alsina assenyalava que la decisió va ser acordada amb la unanimitat de tot el Consell Agrari Local i sobretot serà un homenatge a la gran tasca realitzada per Salom, que fa pocs mesos s’ha jubilat.

Jornades Tècniques

Els dies 7 i 8 d’abril el Centre del Coneixement del Vinalab acollirà les xarrades informatives relacionades amb el sector agrícola. Dijous dia 7 serà el torn de la ponència “L’amenaça del Huanglongging o Greening dels cítrics. Estratègia per a la producció de plantes de vives de cítrics” a càrrec del projecte PRE-HLB. Per al divendres 8 d’abril s’oferirà la xarrada “Gestió de plagues emergents en cítrics: Cotonet de Sud-Àfrica i trips de l’orquída” per part del tècnic del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia de l’IVIA, José Catalán. També el mateix dia s’impartirà la ponència “Plaga de la mosca blanca en cítrics” a càrrec de l’expert de l’IRTA Amposta, Josep Miquel Fibla.

Pujar