elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vinaròs rep el reconeixement de Municipi Turístic d’Excel·lència

Vinaròs rep el reconeixement de Municipi Turístic d’Excel·lència
  • Es tracta de la màxima categoria que atorga Turisme Comunitat Valenciana que certifica que la ciutat ofereix un serveis de qualitat basats en la sostenibilitat i la inclusió

MÉS FOTOS
Vinaròs rep el reconeixement de Municipi Turístic d’Excel·lència - (foto 2)

Aquest matí l’alcalde, Guillem Alsina, acompanyat pel primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella,  ha rebut de mans del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, la distinció de Municipi Turístic d’Excel·lència, que converteixen Vinaròs en una de les destinacions de la Comunitat Valenciana més destacades. Cal assenyalar que aquest reconeixement és el màxim de tres, que són Singularitat, Rellevància i Excel·lència, només 17 municipis de tota la Comunitat Valenciana, entre ells, Benidorm, Gandia, Cullera, Dénia o Peníscola, han aconseguit la màxima distinció d’Excel·lència.

L’Estatut de Municipi Turístic d’Excel·lència acredita que Vinaròs compleix els requisits de població turística, nombre de places d’allotjament i ofereix activitats de primer ordre, tant per als visitants com per als veïns. Així mateix, també es té en compte que Vinaròs és un municipi referent dintre de la xarxa DTI de Turisme Comunitat Valenciana, a més de l’elaboració del Pla Estratègic de Turisme Intel·ligent 2022-2025.

L’alcalde Alsina, ha destacat que “el reconeixement és el resultat de la feina que es fa des del Departament de Turisme per fer de Vinaròs una ciutat capdavantera i referent a nivell turístic”. Així mateix, assenyalava que aquestes accions estan recollides en el Pla Estratègic de Turisme aprovat el passat mes de novembre, un full de ruta per al desenvolupament del sector de forma sostenible i inclusiu.

Per la seua banda, el regidor Albella ha felicitat al Departament de Turisme per “la gran tasca que realitza per fer de Vinaròs una destinació referent amb l’aposta per la qualitat, a través del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destins, SICTED, a més de l’excel·lència de la costa amb els distintius AENOR en totes les cales i platges de Vinaròs, així com disposar del Consell Local de Turisme”.

El secretari Colomer assenyalava que “Municipi Turístic d’Excel·lència sobretot reconeix la qualitat, amb una estratègia clara per a promocionar els recursos de primer ordre, sempre amb el compliment del codi ètic i apostant pel Turisme Intel·ligent”. Així mateix, afegia que també mostra el compromís cap a la professionalització del sector, la cerca de la participació ciutadana i de les entitats en matèria turística, a més de facilitar una informació veraç i completa, tot des d’una vessant sostenible.

Pujar