elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
SANT JOAN I SANT PERE

Vinaròs es prepara per a la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere amb importants novetats

Arxiu
Arxiu
  • L'objectiu és diversificar l'oferta festiva al llarg de tot el passeig marítim

Compte arrere a Vinaròs per a l'inici de la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere, una celebració multitudinària que del 21 al 30 de juny convertirà a la capital de la comarca del Baix Maestrat en l'epicentre festiu del nord de Castelló.

Enguany les festes arriben amb importants novetats com el Vermut de Festes, la carpa jove o canvis d'ubicacions per a aconseguir diversificar la festa, segons explica el regidor de Festes, Víctor Manuel García.

D'esta manera, el nou govern municipal ha inclòs importants novetats com els canvis d'ubicació amb la intenció de “potenciar els actes i omplir tot el passeig marítim d'activitats”.

El govern de Vinaròs vol, en estes les seues primeres festes, “provar els canvis i el nou model de festes per a tindre una base i continuar introduint canvis”, assenyala García.

Arriba el Vermut de Festes

La coneguda Fonda de la Tapa passa a dir-se 'Vermut de Festes' i canvia la seua ubicació, en traslladar-se des de la zona del passeig marítim al costat de la Fira d'Atraccions al Passeig Colón. D'esta manera, s'aconseguix que en la zona del Port de Vinaròs se situen les actuacions, en el centre -o Passeig Colón- el Vermut de Festes i en el costat contrari del Port, la Fira d'Atraccions.

El Vermut de Festes comptarà amb huit restauradors locals i la regidoria de Festes ha apostat per canviar l'estètica de les casetes que passen a ser de fusta, com es pot veure en el muntatge que s'ha iniciat recentment. En el Vermut de Festes es podrà gaudir, al matí, del vermut i a la vesprada hi haurà tardeos. L'horari vespertí serà de 18.30 a 23.30 hores i hi haurà música en directe tota la setmana de festes.

De les actuacions destaca la prevista per al dissabte 22 de juny amb el grup 'Una i ens anem' de Francisco Rivera 'Paquirri' prevista per a les 18.30 hores.

Novetats en l'escenari cultural

Una altra de les novetats per a enguany està en l'Escenari Cultural que se situarà en la plaça de Sant Antoni, coneguda com a plaça de la Mera. En este emplaçament, l'Ajuntament de Vinaròs ha previst els concerts de la banda, l'escola de música i el grup folklòric local.

Novetats en les carpes

També hi ha novetats, enguany, en les carpes del Port. En una d'elles es realitzaran el sopar de gala i les revetles, i hi haurà una carpa jove.

En la zona que separa totes dues carpes, s'instal·larà una zona chill out al Jardí del Port. Els DJ's amenitzaran les vesprades en este espai.

Orquestra La Missió

Una de les millors orquestres del panorama musical, La Missió, arribarà a Vinaròs el divendres 28 de juny, amb cinc trailers i un autobús en el Port. L'entrada serà gratuïta.

Programació de festes

Elperiodic.com t'acosta la programació de la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere entre la qual destaca el Pregó que comptarà enguany amb l'ex alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, el divendres 21 de juny; la XXXII Trobada de Gegants i Cabuts que enguany serà especial per als Gegants de Vinaròs que complixen 80 anys i els espectacles taurins el dissabte 22 de juny; el lliurament del premi vinarocenc a Emili Fenollosa el dilluns 24 de juny; el sopar de gala en honor a la reina i dames el 26 de juny; el sopar a la fresca amb més de 4.000 persones el dijous 27 de juny; o el concurs de paelles i el castell final de festes, per al 30 de juny.

Pujar