elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vinaròs competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera d’Ecovidrio

Vinaròs competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera d’Ecovidrio
  • Aquesta iniciativa premia l'esforç de l'hostaleria local i dels ajuntaments amb el reciclatge d'envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic

Més de 127 establiments hostalers de Vinaròs participaran aquest estiu en la quarta edició del #MovimientoBanderasVerdes, una iniciativa posada en marxa per Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya. Una campanya que busca premiar el compromís dels municipis i de l'hostaleria amb l'economia circular i el reciclatge de vidre durant l'època estival.

Així, Vinaròs competirà amb 42 municipis de la Comunitat Valenciana i tractarà d'arrabassar la Bandera Verda a Benidorm i Oriola, les dos localitats que van resultar guanyadores en l'última edició de Banderes Verdes a la regió.

La regidora de Transició Ecològica, Maria Miralles, ha agraït la implicació dels 127 establiments que s'han adherit a la iniciativa que té com a objectiu fomentar el reciclatge del vidre. En aquest sentit, Miralles assenyalava que “aquesta campanya forma part de les polítiques de l’Ajuntament per a fer de Vinaròs un ciutat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient”.

El Moviment Banderes Verdes contempla accions per a donar resposta al notable increment de la generació de residus d'envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival. A l'estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i prop del 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús que es posen en el mercat són generats pel sector hostaler, per la qual cosa la seua implicació és clau per a generar una transició real cap a un model més circular i descarbonizat.

Banderes Verdes es consolida, amb aquesta quarta edició, com una de les iniciatives clau de l'aliança d’Ecovidrio amb l'hostaleria. De fet, a nivell nacional, aquesta campanya es desenvoluparà enguany en més de 140 municipis costaners de cinc comunitats autònomes diferents, i compta amb la participació de més de 15.000 establiments hostalers. En total, enguany, es lliuraran nou Banderes Verdes en tot el país.

Pujar