elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vinaròs competeix per a guanyar “El Repte del Reciclatge” d'Ecoembes

Vinaròs competeix per a guanyar “El Repte del Reciclatge” d'Ecoembes
  • La iniciativa premiarà al municipi que aconseguisca reciclar més i millor els envasos de plàstic, llaunes i brics en el contenidor groc i el paper i cartó en el blau

Els dies 23 i 30 de març l'equip del repte estarà instal·lat en el Mercat ambulant del dijous entre el passeig de Fora del Forat i l'avinguda de la Mediterrània des d'on interactuarà amb la població, amb l'objectiu de resoldre dubtes sobre com reciclar correctament els envasos. A més, una part de l'equip del repte recorrerà els principals carrers i comerços de la localitat per a informar-los sobre la campanya. El dilluns 3 d'abril l'estand estarà situat en el Mercat Municipal.

D'altra banda, es realitzaran xerrades informatives repartides entre els IES José Vilaplana, el IEs Leopoldo Querol i el CEEI Baix Maestrat, en les quals participaran gairebé 400 alumnes amb l'objectiu que aprenguen a reciclar correctament i coneguen els beneficis que per al medi ambient té aquest gest. El dia 3 d'abril la xerrada informativa es realitzarà a la Biblioteca Municipal a les 9.30 del matí organitzada per al Club de la Vida.

S'ha establert un premi de 6.000 euros que, en el cas que la localitat de Vinaròs resulti guanyadora del repte es destinarà a l'Associació Comarcal de Malalts Mentals i Familiars (ACEMYF).

La campanya és una iniciativa en la qual també participen la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i els Consorcis C1, C2 i C3-V1 Província de Castelló i València. Va començar a Borriana i es prolongarà fins al 4 d'abril de 2023, quan finalitzarà a la Vall d'Uixó. Un vehicle de la campanya, la “Furgoneta del Reciclatge” visitarà cadascun dels 12 municipis seleccionats de la zona de gestió dels consorcis participants de Castelló i València.

La campanya

“El Repte del Reciclatge” té com a objectiu desmitificar les faules entorn del reciclatge i sensibilitzar a la població de la seua importància per a la cura del medi ambient i del planeta. Un equip d'animació i formació s'aproximarà als ciutadans per a compartir amb ells el compromís de separar i reciclar correctament les llaunes, brics i envasos de plàstic en el contenidor groc, així com el paper i el cartó, en el contenidor blau. Ho faran a través d'accions d'entreteniment i educació ambiental així com de xerrades informatives i de sensibilització en centres educatius per a diversos col·lectius veïnals, seleccionats prèviament.

Pujar