elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vinaròs aprovarà dijous la nova Ordenança del Medi Rural

Vinaròs aprovarà dijous la nova Ordenança del Medi Rural

    Vinaròs aprovarà aquest dijous durant el ple ordinari corresponent al mes de gener la nova Ordenança del Medi Rural. Aquest nou document es va començar a elaborar al 2017 amb l'objectiu regular l'activitat agrària de la localitat i substituir l'anterior normativa, que havia quedat antiquada i no s'adaptava a la realitat actual del sector.

    El regidor d'Agricultura, Jordi Moliner, ha insistit que "la nova ordenança s'ha creat des del Consell Agrari Local amb la participació dels partits polítics, llauradors, cooperatives, forces de seguretat, caçadors i principals actors del sector, per tal de crear una normativa actualitzada a les necessitats del món agrícola i que també siga sancionadora".

    Pel que fa a la tramitació del document, Moliner explicava que "s'ha hagut d'endarrerir pel canvi de la legislació, però afegia que ja s'ha fet tot el procediment corresponent i dijous es portarà a plenari per fer la seva ratificació amb la conseqüent exposició pública".

    Aquest document permetrà regular aspectes com la pastura de la cabres per evitar que entren dintre de propietats privades, la plantació dels tarongers perquè no es faça als marges dels camins dificultant el pas dels tractors o regular el llançament dels purins a l'estiu perquè les males olors no arriben al poble durant la temporada turística. Moliner insistia que "la nova ordenança s'adapta a la realitat agrícola del municipi i a més també serà sancionadora".

    Pujar