elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vinaròs anuncia quan s’obrirà el nou període de cremes de les restes agrícoles

Vinaròs anuncia quan s’obrirà el nou període de cremes de les restes agrícoles

  L'Ajuntament, a través de la Regidoria d'Agricultura i Pesca i Transició Ecològica, informa que el pròxim 17 d'octubre s'obri de nou el període per a la crema de les restes de podes agrícoles dins del terme municipal. Recordem que, des de l'1 de juny al 16 d'octubre, les cremes no estan permeses com a mesura preventiva per a evitar possibles incendis durant la temporada seca.

  A partir del 17 d'octubre s'obri de nou el període i, segons el Pla Local de Cremes, els agricultors podran fer la crema de les restes vegetals sempre que l'alerta de preemergència per risc d'incendis forestals estiga per sota del nivell 3, tal com marca la legislació autonòmica.

  Es recorda que, segons el Pla Local de Cremes, només requereixen d'autorització aquelles cremes que es realitzen a menys de 500 metres de distància de sòl forestal (zones de risc màxim i risc mitjà).

  L'autorització municipal pot tramitar-se en l'oficina OIAC de Vinaròs, plaça Jovellar núm.2, o bé mitjançant el tràmit "Instància general" de la seu electrònica de l'Ajuntament de Vinaròs, aportant el número de polígon i de parcel·la on es desitja realitzar la crema.
   
  D'altra banda, l'horari per a la realització de la crema queda restringit a l'interval comprès entre l'alba i les 13.30 hores, moment en el qual el foc ha d'estar completament apagat.

   

  Pujar