elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vinaròs acorda amb els ajuntaments del territori constituir una plataforma comarcal per la Dignitat del Llaurador

Vinaròs acorda amb els ajuntaments del territori constituir una plataforma comarcal per la Dignitat del Llaurador
  MÉS FOTOS
  Vinaròs acorda amb els ajuntaments del territori constituir una plataforma comarcal per la Dignitat del Llaurador - (foto 2)
  Vinaròs acorda amb els ajuntaments del territori constituir una plataforma comarcal per la Dignitat del Llaurador - (foto 3)

  El Saló de Plens de l'Ajuntament de Vinaròs va acollir ahir al vespre la primera trobada per a la creació d'una Plataforma per la Dignitat del Llaurador al Nord de Castelló amb la presència dels consistoris de Torreblanca, Benicarló, Peníscola, Alcalà de Xivert, Càlig, Sant Jordi, Santa Magdalena, Alcanar i Vinaròs, a més comptar amb la participació cooperatives. L'objectiu és constituir una plataforma per a defensar els interessos dels agricultors del territori, en especial els del sector del cítric, amenaçat per l'arribada dels productes des de Sud-àfrica, com a conseqüència del nou acord econòmic adoptat per la Unió Europea.

  Cal destacar que aquesta primera trobada va estar encapçalada pel president d'Intercoop i portaveu de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador a La Plana, Juanvi Moros, amb el regidor d'Agricultura Jordi Moliner. Moros assenyalava que "ha sigut la primera pedra de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador de les comarques del Nord".

  Per la seva banda el regidor Moliner, ha comentat que "la reunió ha sigut un èxit i s'ha acordat un segon pas per traslladar els acords adoptats als Consells Agraris dels municipis participants perquè ratifiquen els mesures preses ahir". En aquest sentit, Moliner insistia que "es tracta d'una iniciativa que no entén de colors polítics i sobretot busca la participació dels mateixos llauradors, amb l'únic objectiu de tenir més força davant de les administracions".

  D'aquesta primera reunió s'ha establert adherir-se al calendari d'accions de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador de La Plana, amb la primera acció conjunta que es farà el proper 21 de gener amb una manifestació per demanar a la Unió Europea la revisió de l'acord econòmic, que facilita l'entrada dels cítrics de països com Sud-àfrica, causant un greu perjudici als agricultors que no poden competir davant d'uns productes que no passen els mateixos controls sanitaris, que sí s'exigeixen als llauradors valencians.
  Moliner ha detallat que la manifestació es farà de forma unitària en tres municipis, Vinaròs que acollirà als llauradors de Benicarló, Peníscola, Càlig, Traiguera, Sant Rafel del Riu i Sant Jordi; Torreblanca on es concentraran els agricultors de Alcalà de Xivert i Santa Magdalena; i Alcanar rebrà als pagesos dels municipis catalans.

  Pujar