elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vinaròs acollirà una xerrada per informar del problema de la Xylella Fastidiosa

Vinaròs acollirà una xerrada per informar del problema de la Xylella Fastidiosa
  MÉS FOTOS
  Vinaròs acollirà una xerrada per informar del problema de la Xylella Fastidiosa - (foto 2)

  El proper dijous 20 de juliol, a les 19:30 hores al Vinalab, s'impartirà una xerrada a càrrec de Ferran Gregori, tècnic de La Unió de Llauradors i Ramaders, per informar sobre el bacteri Xylella fastidiosa i el perill que representa per al sector agrari i el patrimoni natural de la regió. Aquesta xerrada és gratuïta i dirigida especialment a les persones vinculades amb el sector agrari en Vinaròs i altres poblacions properes.

  El regidor d'Agricultura i Medi Ambient, Jordi Moliner, ha explicat que aquesta plaga és un problema per al qual cal estar preparats, ja que el passat mes de juny es va anunciar que la Xylella ja havia arribat a una parcel·la d'ametllers de la Comunitat Valenciana .

  "Aquest bacteri afecta tant a les oliveres com a la vinya o als arbres fruiters, entre moltes altres espècies vegetals, i és un problema a nivell europeu que pot causar nombroses pèrdues per als productors i viveristes de la zona. Per això, des de l'Ajuntament, creiem que es important aprendre a identificar els insectes transmissors i aplicar un pla de contingència ", ha destacat Moliner.

  Per la seua banda, Ramón Mampel, secretari general de La Unió, ha mostrat la disposició d'aquesta entitat per col·laborar amb l'Ajuntament per difondre les mesures de Conselleria per a la identificació, prevenció i control d'aquest bacteri, que ja afecta diversos països de la Mediterrània com França o Itàlia. "És un tema que pot tenir molta repercussió per als nostres cultius, per això la formació dels pagesos i productors és bàsica", ha indicat Mampel, que ha avançat que també s'ha realitzat una proposta per poder cobrir amb teles alguns de les oliveres mil·lenàries de la zona per evitar que puguen resultar afectats per la xylella.

  Pujar