elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vinaròs acollirà les II Jornades de Convivència Educativa i Social

Vinaròs acollirà les II Jornades de Convivència Educativa i Social
  • Es tracta d’una iniciativa creada des de l’entitat Vinacae, amb el suport de l’Ajuntament, per a millorar la qualitat de vida de l’alumnat i professorat

MÉS FOTOS
Vinaròs acollirà les II Jornades de Convivència Educativa i Social - (foto 2)

La Regidoria de Joventut, Paula Cerdà, amb el president de l’entitat Vinacae, Javier Buj, ha presentat les II Jornades de Convivència Educativa i Social, que es faran els dies 18 i 19 d’abril al Centre del Coneixement del Vinalab. La finalitat és crear comunitat entre els centres educatius, alumnat, professorat, agents socials i administracions per donar eines per resoldre problemes relacionats amb la salut mental, consum de drogues, educació sexual, masclisme o assetjament escolar.

La regidora Cerdà comentava que “durant les dues jornades hi haurà taules de debat amb la participació dels centres educatius de la comarca, a més de comptar amb personal de serveis socials, orientadors escolars i inspectors, entre altres, per a posar en comú els principals problemes que afecten a la comunitat educativa i aportar possibles solucions”.

D’altra banda, la regidora detallava que les II Jornades de Convivència Educativa i Social també comptaran amb la presència de la directora general d’Inclusió Educativa de la Generalitat Valenciana, Raquel Andrés, així com la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas.

Per la seua banda, Buj comentava que Vinacae és una associació sense ànim de lucre que va nàixer al 2018 amb la voluntat de lluitar contra l’assetjament escolar. En aquest sentit, assenyalava que amb el pas dels anys l’entitat ha evolucionat per incloure altres qüestions que afecten a l’alumnat com la salut mental, el masclisme o l’educació emocional, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida dels estudiants.

Per acabar, Buj agraïa a la regidora Cerdà la seua implicació per fer possible les II Jornades de Convivència Educativa i Social, els dies 18 i 19 d’abril al Vinalab, i convidava a la ciutadania a assistir.

Pujar