elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tècnics municipals visiten la residència comunitària de Salut Mental de Vila-real

Tècnics municipals visiten la residència comunitària de Salut Mental de Vila-real
  MÉS FOTOS
  Tècnics municipals visiten la residència comunitària de Salut Mental de Vila-real - (foto 2)
  Tècnics municipals visiten la residència comunitària de Salut Mental de Vila-real - (foto 3)

  Tècnics municipals es van desplaçar recentment a Vila-real per a visitar les instal·lacions de la residència comunitària de salut mental de la Fundació Manantial.

  L'entitat és una referència a nivell nacional pel que fa a l'atenció sociosanitària per a persones amb problemes de salut mental i, a més de la residència, s'ha posat en marxa un habitatge supervisat i un altre més està previst que s'inaugure en breu.

  Conèixer de prop com funciona aquest model d'habitatges supervisats és el que va motivar a l'equip de tècnics (directora del CRIS i psicòloga de l'equip municipal) a desplaçar-se fins aquesta localitat. La intenció és proposar un recurs d'aquestes característiques per a la nostra comarca.

  El model de Vila-real

  La residència de Vila-real disposa de 28 places. Totes les places són públiques, distribuïdes en 12 habitacions senzilles, 6 dobles i 2 adaptades per a persones amb diversitat funcional, mental i física. L'espai compta amb 1.250 metres quadrats de superfície construïda i està envoltat de 6.500 metres de jardí i hort.

  La fundació Manantial ha comptat per a dur a terme aquest projecte amb la col·laboració de la Fundació Caixa Rural Vila-real, que és qui ha cedit les instal·lacions per posar en marxa la primera residència comunitària per a malalts mentals de concepte obert de la Comunitat Valenciana.

  La principal característica d'aquest model és que les persones accedeixen de manera voluntària i poden viure de manera integrada amb la comunitat d'acollida.

  Des de la Regidoria de Política Social, Igualtat i Discapacitat s'agraeix especialment al delegat del comitè de direcció de la Comunitat Valenciana, Javier Pallarés, la rebuda i l'atenció prestada als tècnics durant tota la visita i posterior reunió de treball.

  Pujar