elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Suspenen les mamografies a l'hospital de Vinaròs per falta de personal

Suspenen les mamografies a l'hospital de Vinaròs per falta de personal
  • Segons CSIF, l'únic radiòleg ha sigut traslladat per a cobrir la secció d'ecografia i urgències

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha criticat que, a causa de l'escassetat crònica de professionals de radiodiagnòstic, l'Hospital Comarcal de Vinaròs s'ha vist obligat a suspendre durant el període estival l'activitat de la secció de mama.

Segons han explicat des de la central sindical, “en aquests moments aquesta especialitat que s'ocupa de la patologia mamària hospitalària està coberta per un únic radiòleg que, precisament, davant l'absència de facultatius especialistes, ha sigut traslladat per a cobrir la secció d'ecografia i les urgències que puguen sorgir aquest departament”. “Això suposa la suspensió de tota l'activitat del servei de radiodiagnòstic de la secció de mama que, a més, ja pateix un retard no recuperable d'uns dos anys en les citacions a pacients”, han alertat des de CSIF.

En aqueix sentit, han subratllat que aquesta suspensió del servei “dificulta enormement la situació d'una secció que ja es troba totalment saturada, ja que obliga a modificar els circuits de consentiments informats a pacients, cites per a procediments diagnòstics i tractaments, que hauran de ser anul·lats i/o posposats”. A més, han recordat que “al no ser substituïdes per un altre radiòleg ni externalitzades, totes les jornades de la secció de mama que no es realitzen ara s'acumularan i hauran de ser recuperades en la mateixa secció i pel mateix radiòleg que ara ha sigut traslladat, la qual cosa agreuja encara més l'elevada càrrega de treball que ja suporta aquesta secció”.

L'Hospital Comarcal de Vinaròs ja es va veure obligat aquest estiu a establir un Pla de Contingència per a coordinar l'Atenció Sanitària en absència de facultatius especialistes en Radiologia. Un document que estableix l'obligació de derivar a altres centres -com l'Hospital General de Castelló- als pacients que requerisquen proves d'imatge més complexes.

“Des de CSIF demanem a Sanitat que, en lloc de deixar l'Hospital de Vinaròs sense servei de radiodiagnòstic en la secció de mama, reforce el personal actual i busque més recursos i opcions alternatives per a cobrir les urgències ecogràfiques amb la finalitat d'evitar que les llistes d'espera continuen dilatant-se i que el servei patisca un col·lapse total”, han recalcat des de CSIF.

Pujar