elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El restaurant Racó de l’Arnau de València guanya el XXI Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs

El restaurant Racó de l’Arnau de València guanya el XXI Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs
  • La creació del xef Vicent Sanchis i Josep Pons, amb Llagostí de Vinaròs en tres coccions i bullabessa d’anís i safrà ha sorprés al jurat del certamen per la seua originalitat i per l’excel·lent tractament del producte

MÉS FOTOS
El restaurant Racó de l’Arnau de València guanya el XXI Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs - (foto 2)

Vinaròs s’ha convertit aquesta vesprada en la capital gastronòmica d’Espanya amb la celebració del XXI Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí. 10 xefs han competit en la cuina improvisada que s’ha muntat a la part del darrere del Mercat Municipal, amb l’objectiu d’aconseguir el preuat Llagostí d’Or 2024. Cada cuiner ha elaborat una recepta única i innovadora, que ha combinat les tècniques més avantguardistes amb els sabors més tradicionals, amb la finalitat de sorprendre un jurat de luxe encapçalat pel millor cuiner de l’any i propietari del restaurant La Era de Los Nogales de Sardas, en Osca, Toño Rodríguez.

Pel que fa a la procedència dels participants, han vingut des de València, Saragossa, Alacant, La Rioja, Castelló, Valladolid i Tarragona, a més de comptar amb presència vinarossenca. La regidora de Turisme, Mercedes García, ha destacat que una vegada més han vingut xefs d’arreu d’Espanya, fet que demostra la gran importància que té llagostí de Vinaròs dintre de la cuina, gràcies a la seua extraordinària qualitat”. D’altra banda, també es mostrava satisfeta per la presencia vinarossenca en el concurs, destacant que “és una bona mostra de l’excel·lència que la nostra cuina”.

Cal destacar que mentre es desenvolupava el concurs l’Associació Vinaròs Gastronòmic ha ofert una degustació de llagostins al Pati del Mercat, on han sigut desenes les persones que s’han apropat per gaudir del millor producte local.
El Llagostí d'Or 2023, amb un guardó de 1.500€, ha sigut per la creació del xef Vicent Sanchis i Josep Pons del restaurant Racó de l’Arnau de València amb Llagostí de Vinaròs en tres coccions i bullabessa d’anís i safrà. El segon premi amb el Llagostí de Plata i un guardó de 1.000€ ha sigut per a la recepta del xef Ariel Mungía i Raúl Sierra del restaurant Raza de Valladolid amb Llagostí de Vinaròs a la brasa, espàrrec blanc i mantega. El tercer amb 500€ i el Llagostí de Bronze ha sigut per al xef Javier Ruiz i Mónica Loro del restaurant El Arriero de Sorzano a La Rioja per Llagostí de Vinaròs amb pollastre de corral.

Jornades de la Cuina del Llagostí

Fins al 9 de juny es podrà gaudir de les XVI Jornades de la Cuina del Llagostí amb la participació de vuit restaurants. Els comensals podran gaudir de menús complets, que inclouran entrants, plat principal a escollir, postres, aigua i café, celler no inclòs, menús executius amb només un entrant i un plat principal, també amb aigua i café, o l’opció de plat únic.

Al següent enllaç poden consultar totes les propostes dels xefs, així com els restaurants participants en les jornades https://llagosti.vinaros.es/sites/llagosti/files/2024-05/Programa-llagost%C3%AD-2024.pdf.

 

Pujar