elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El poblat iber del Puig de la Misericòrdia posa l’accelerador

El poblat iber del Puig de la Misericòrdia posa l’accelerador
    MÉS FOTOS
    El poblat iber del Puig de la Misericòrdia posa l’accelerador - (foto 2)
    El poblat iber del Puig de la Misericòrdia posa l’accelerador - (foto 3)

    Aquesta setmana ha començat una nova campanya d'excavacions arqueològiques al poblat iber del Puig de la Misericòrdia, la qual finalitzarà previsiblement el 21 de juliol.

    La vista del jaciment ha canviat ja bastant en els últims anys, podent ja apreciar les restes d'època ibera que anteriorment estaven ocultes, tal com han pogut veure aquest divendres durant la visita que han realitzat al jaciment, el regidors de Cultura i Patrimoni, Marc Albella, el regidor de Medi Ambient, Jordi Moliner, i el regidor d'Obres i Serveis, Guillem Alsina.

    Albella ha agraït la col·laboració de la Diputació provincial en aquesta campanya, en la que l'Ajuntament aporta més de 6.000 euros per a la manutenció del personal que es desplaça fins al poblat durant els dies en què estan previstos aquests treballs que busquen seguir posant en valor el patrimoni local.

    "Creiem que cal apostar per aquestes tasques en un enclavament turístic i històric tan important per a Vinaròs i per això estem molt contents que ja s'hagin instal·lat els panells amb la toponímia corregida i els senyals informatius del poblat, a més d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de la Província que hi ha una partida de 34.000 euros per a una campanya de dos mesos que es realitzarà pròximament", ha assenyalat Albella.

    La previsió és que per 2018 hi hague un altra partida per a la instal·lació d'una passarel·la de fusta que serveixi també de mirador, permetent als visitants tenir una millor perspectiva del jaciment i preservar-lo de millor manera, delimitant el perímetre amb una tanca, ha avançat el regidor de Medi Ambient, Jordi Moliner, que ha explicat que l'estratègia de l'equip de govern actual és treballar de forma coordinada entre les diferents àrees, de manera que Medi Ambient col·labora mantenint net el poblat d'herbes o escombraries.

    Per la seua banda el cap del Servei Provincial d'Arqueologia, Arturo Oliver, ha explicat que els treballs actuals d'aquest mes de juliol se centraran en la part nord per tenir una estratigrafia de l'edifici i la volta completa de la fortificació d'aquest poblat. A més, ha anunciat que ja hi ha hagut algunes troballes interessants, com les restes d'un corder que hauria estat dipositat possiblement com a part d'un ritual, després de la reforma o inauguració d'una construcció nova. "Estem agraïts amb l'Ajuntament per la col·laboració i el interès; esperem seguir avançant tots junts en el coneixement i la preservació d'aquestes restes històriques", ha conclòs Oliver.

    Pujar