elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Biblioplatja va incrementar en 2.171 el nombre de visites aquest 2017

La Biblioplatja va incrementar en 2.171 el nombre de visites aquest 2017
    MÉS FOTOS
    La Biblioplatja va incrementar en 2.171 el nombre de visites aquest 2017 - (foto 2)

    Cada vegada hi ha més persones que utilitzen la Biblioplatja durant la temporada estiuenca, segons s'extreu de les dades estadístiques d'usuaris recopilats durant els mesos de juny, juliol i agost. En total, aquest 2017 es van registrar 11.551 visites totals, 2.171 més que el 2016.

    "La ubicació cèntrica de la Biblioplatja, el major nombre de llocs de lectura que hem tingut aquest any i l'ampliació del servei 11 dies durant el mes de juny són els factors principals que expliquen aquest augment", ha indicat el regidor de Cultura, Joventut , Festes i Tradicions, Marc Albella.

    Juntament amb el nombre de visites, també s'ha incrementat el nombre de préstecs realitzats, sent d'un total de 674 enfront dels 403 de l'any passat. Una dada positiva, ha afegit Albella, és que aquest estiu el nombre de préstecs realitzats per xiquets i xiquetes també està en auge. Aquests van representar un 40% del total, enfront del 32% de 2016.

    El fons bibliogràfic existent, de 2.000 exemplars, ha augmentat el nombre de contes i històries en llengua valenciana i castellana per a menors; en adults també hi ha hagut més oferta d'obres en narrativa en castellà i altres idiomes. A la secció d'hemeroteca, a petició dels usuaris de l'any anterior, "es van incorporar periòdics de llengua anglesa i francesa, al costat de les publicacions locals, el que ha donat bons resultats", ha indicat sobre això Albella.

    Pel que fa al nombre d'usuaris que van sol·licitar el carnet per fer-se socis de la biblioteca, hi ha hagut 66 altes, enfront les 53 de 2016. "De nou ens complau comprovar que el 77% són nous socis infantils, atrets fonamentalment per la participació en activitats organitzades per a ells en l'espai de la Biblioplatja", ha comentat el regidor, que ha assenyalat que entre juliol i agost es van dur a terme 28 esdeveniments de narració oral, tallers i espectacles.

    Finalment, a través de la campanya 1 llibre = 1 aliment, es van recollir 32 quilos d'aliments no peribles a benefici de Càritas. "En resum, un any més veiem que la Biblioplatja es consolida com un punt de trobada entre grans i petits. Les dades són positives en gairebé tots els aspectes i parlen per si soles. Sembla clar que aquest servei s'ha convertit en un punt reconegut de cultura, entreteniment i oci a la platja i és en aquesta línia que seguirem treballant ", ha conclòs Albella, qui ha agraït al personal, a la brigada d'Obres i Serveis i a la Regidoria de Turisme la tasca i col·laboració que han tingut per posar en marxa una vegada més aquest servei.

    Pujar