elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament obre el termini de propostes per als pressupostos participatius 2018

L'Ajuntament obre el termini de propostes per als pressupostos participatius 2018
    MÉS FOTOS
    L'Ajuntament obre el termini de propostes per als pressupostos participatius 2018 - (foto 2)

    Aquest dimarts s'ha presentat la segona edició dels pressupostos participatius a Vinaròs, una iniciativa que ja es va dur a terme amb èxit aquest 2017 i que, per tant, tornarà a repetir-se novament de cara a 2018 amb una millora econòmica important: es passarà dels quasi 100.000 euros de pressupost, als 200.000 euros.

    A través d'aquest procés, ha explicat el regidor de Govern Obert, Hugo Romero, "el que es busca és que els veïns puguen proposar inversions que consideren que calen a la localitat i que aquestes passen a incloure's en els pressupostos de l'any que ve. "

    D'aquesta manera, des d'aquest 29 d'agost i fins el proper 22 de setembre, els veïns ja poden presentar els seus suggeriments. Per a això hi ha diverses opcions:

    - A través de les assemblees veïnals
    - Emplenar una sol·licitud que s'haurà d'introduir a les urnes habilitades a l'Ajuntament, a la Biblioteca Municipal o al Poliesportiu
    - També es podran presentar telemàticament al web participa.vinaros.es

    Un cop finalitze aquesta primera fase, ha indicat Romero, "els tècnics municipals realitzaran una primera anàlisi general per descartar aquelles que no s'ajusten als criteris de viabilitat tècnica o econòmica".

    La tercera fase, que s'iniciarà el 9 d'octubre i finalitzarà el 27 d'octubre, serà per a la recollida d'avals. En aquest punt la ciutadania ha de marcar les 7 propostes considerades més urgents o necessàries i aquelles que no obtinguen un mínim de 50 avals quedaran descartades. Les 30 que tinguen més avals seran les que passaran a la fase final.

    Després d'un informe tècnic de cadascuna de les propostes finalistes, que inclourà una valoració econòmica detallada i una descripció tècnica de la proposta, la votació final es durà a terme entre el 4 i el 22 de desembre i únicament es podrà votar a través del web participa.vinaros.es, seleccionant les tres propostes considerades més necessàries.

    María Cano, regidora d'Hisenda, ha explicat que aquest any s'ha establert un màxim d'inversió per proposta de 50.000 euros, de manera que s'espera que hi hagin un mínim de quatre projectes seleccionats. "Aquests s'adjudicaran per ordre de votació", ha assenyalat Cano, que ha explicat que els projectes han de fer referència a inversions d'obra, no a ampliacions de personal, subvencions o despeses corrents.

    "En el cas que algunes propostes siguen superiors al límit de 50.000 euros igualment seran estudiades i podran ser tingudes en compte per a realitzar-les mitjançant altres fonts de finançament com el eDUSI o mitjançant els pressupostos d'altres regidories", ha conclòs Cano.

    Des de l'Ajuntament s'ha animant a tota la població a participar d'aquesta convocatòria oberta que suposa una oportunitat per a totes aquelles persones que vulguen que es dugue a terme una actuació o millora determinada en la localitat.

    Pujar