elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Mazón parla de “col·lapse” sanitari en el nord de Castelló i el PSOE assegura que “millora l'atenció sanitària”

Mazón parla de “col·lapse” sanitari en el nord de Castelló i el PSOE assegura que “millora l'atenció sanitària”
  • El líder del PPCV s'ha reunit aquest matí amb els representants dels sindicats de l'hospital comarcal de Vinaròs

La sanitat és un dels cavalls de batalla entre govern i oposició, a més d'un tema recurrent entre els principals partits de la Comunitat Valenciana. A cinc mesos de les eleccions, el Partit Popular de Carlos Mazón ha visitat aquest matí Vinaròs on s'ha reunit amb els representants sindicals de l'hospital comarcal.

El líder del PPCV, ha assegurat que “el col·lapse de la sanitat pública amb Puig és un drama, amb comarques abandonades i conseqüències molt negatives sense que ningú prenga cartes en l'assumpte. En el departament de salut de Vinaròs hi ha una falta total de suport als professionals, falta incentius, nul reforç del personal i nul·la atenció a uns problemes que ja duren massa temps”.

Mazón destaca problemes en diverses especialitats 

Carlos Mazón ha afirmat que “en el departament de salut de Vinaròs hi ha problemes gravíssims amb radiòlegs, uròlegs, dermatòlegs, salut mental, reumatologia, el problema de la radiologia empitjora i ningú fa res. No hi ha incentius per a mantindre al personal. Les llistes d'espera s'han disparat: per a una pròtesi de maluc cal esperar 313 dies. No és possible que es pose en perill el servei d'urgències per falta de personal per a ser cobert o que totes les intervencions quirúrgiques es deriven a altres hospitals per falta de facultatius”.

Per al president del PPCV ha lamentat que “per al Consell de Puig la salut dels valencians no siga una prioritat. 

El PSPV destaca la inversió per a “millorar la qualitat de l'atenció sanitària”

Per part seua, la secretària general del PSPV dels Ports-Maestrat, Ana Besalduch, afirma que els socialistes garanteixen la qualitat del sistema sanitari públic en el departament de salut de Vinaròs amb «una inversió rècord». Segons el plasmat en els pressupostos de la Generalitat de 2023, el govern del ‘president’ Ximo Puig invertirà més de cinc milions d'euros en la construcció i ampliació d'equipaments sanitaris a les comarques del nord. «És una xifra que multiplica per 10 la quantia destinada a infraestructures en els últims comptes elaborats pel govern del Partit Popular», afirma la líder socialista.

Ana Besalduch destaca que amb els 5,1 milions d'euros compromesos en edificacions sanitàries es millorarà l'atenció a la ciutadania tant en hospitals, centres de salut i consultoris locals de totes dues comarques. L'obra magna d'aquest paquet inversor, que s'allargarà fins a 2024, és la construcció del Centre de Salut Integrat de Vinaròs amb una injecció econòmica de 1,8 milions d'euros. Durant el 2023 també es donarà un impuls a la reivindicada ampliació de l'hospital comarcal amb una partida de 1,9 milions d'euros, la qual cosa permetrà ampliar els recursos assistencials i la construcció d'una heliosuperfície en el mateix complex hospitalari. Quant a la xarxa de centres de salut i consultoris, s'ha projectat la construcció de noves instal·lacions d'atenció mèdica a el Forcall, Càlig i Benicarló per valor total de 1,4 milions d'euros. A aquestes xifres cal sumar muntants per a l'adquisició i renovació d'equipaments.

Pujar